Παπά Λίμνα Μεθώνη

Μπορεί εσείς -κι εμείς- να γνωρίζετε τη διάσημη Βοϊδοκοιλιά της Μεσσηνίας, ωστόσο υπάρχει και η “δίδυμη” εκδοχή της, ένας εντυπωσιακός όρμος στη Μεθώνη που προκαλεί να τον γνωρίσουμε καλύτερα…

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές, όσες γνωστές και διάσημες, άλλες τόσες άσημες και πανέμορφες που πρέπει να ανακαλύψουμε. Μία από αυτές είναι και η άσημη “δίδυμη” παραλία της περίφημης Βοϊδοκοιλιάς που θα τη συναντήσετε στη Μεθώνη και ονομάζεται του Παπά η Λίμνα.

παπά λίμνα στη Μεσσηνία δίδυμη παραλία Βοϊδοκοιλιάς

Πρόκειται στην ουσία για έναν όρμο που με την πρώτη ματιά θυμίζει πολύ την γραφική Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία, τυπικό δείγμα της ελληνικής ακτογραμμής, ο οποίος έχει ένα στενό στόμιο και βαθαίνει στην συνέχεια, ενώ τα γαλανά νερά του προκαλούν να τα χαρείς.

Πού οφείλει την παράξενη ονομασία του

Για την ονομασία του όρμου υπάρχουν 2 εκδοχές. Σύμφωνα με την πρώτη, ένας παπάς είδε μπροστά του στον όρμο έναν λαγό. Καθώς έτρεξε για να τον πιάσει έφτασαν και οι δύο στο σημείο που είναι το στόμιο. Τον ακολούθησε ως εκεί ο παπάς και όταν έφθασε στο βαθύ μέρος, επειδή δεν γνώριζε να κολυμπά πνίγηκε. Οπότε, τιμής ένεκεν, ο όρμος “κατοχυρώθηκε” στον παπά!

Διαβάστε ακόμα:
Το νέο ταξιδιωτικό βιβλίο για την Ελλάδα που εξυμνεί παγκοσμίως τις ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας!

Το Κάστρο της Μεθώνης στην… κορυφή του κόσμου!

Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει ότι η περιοχή που είναι σήμερα ο όρμος ήταν κάποτε ένα αλώνι για τα σιτηρά. Ένας παπάς πήγε εκεί μέρα γιορτής να αλωνίσει και έτσι δεν λειτούργησε στην εκκλησία. Τότε ένας σεισμός αφάνισε την περιοχή σχηματίζοντας τη λίμνη. Σε κάθε περίπτωση η εικόνα του όρμου είναι μαγευτική, όπως θα δείτε και στο βίντεο…

Μεθώνη: Η… σιδηρά κυρία της Πελοποννήσου θα σας κατακτήσει!

Μοναδική και επιβλητική, ήρεμη και χαλαρωτική, η Μεθώνη είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς στην Πελοπόννησο για ένα city break ή ένα Σαββατοκύριακο ακόμη.

Μεθώνη: Η... σιδηρά κυρία της Πελοποννήσου θα σας κατακτήσει!

Είναι κτισμένη στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας και έχει ως σήμα κατατεθέν το κάστρο της, ενθύμιο των κατακτητών. Πρόκειται για το φρούριο που έχτισαν οι Ενετοί το 1209 στα ερείπια μίας αρχαιοελληνικής πόλης, ενώ, αργότερα, οι Τούρκοι πρόσθεσαν το Μπούρτζι πάνω στο μικρό νησάκι, το οποίο χρησιμοποίησαν σαν φυλακή.  Η θέση του είχε στρατηγική σημασία, αφού είναι κτισμένο σε έναν βράχο που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με τεχνητή τάφρο.

Διαβάστε ακόμα:
Αμμουλιανή: Το άγνωστο νησί της Χαλκιδικής με την εξωτική ομορφιά! (βίντεο)

Όσο για τις δραστηριότητές σας εκεί είναι τόσες πολλές. Αυτό το κομμάτι της Πελοποννήσου είναι από τα πιο όμορφα και τα χωριά που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι δεκάδες. Διαλέξτε ανάμεσα στα Μικρή Μαντινεία, Άγιος Νικόλαος, Βέργα, Γαργαλιάνοι, Καρδαμύλη, Κορώνη, Κυπαρισσία, Μεθώνη, Πεταλίδι, Πύλος, Στούπα, Φιλιατρά, Φοινικούντας, Χώρα Τριφυλίας, και οργανώστε τις διακοπές των ονείρων σας.

Διαβάστε ακόμαΠεράστε τις πιο όμορφες 24 ώρες, μία ανάσα από την Αθήνα, στο αγαπημένο Ναύπλιο!

Διαβάστε ακόμαΑυτά είναι τα 5+1 χωριά στην Πελοπόννησο που σε περιμένουν κάθε εποχή!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ