Κάποτε ήταν η μεγαλύτερη εκκλησία του χωριού, όπου οι πιστοί πήγαιναν να προσκυνήσουν. Σήμερα είναι βυθισμένη στο νερό και εμφανίζεται ανάλογα με τη στάθμη της λίμνης. Πρόκειται για την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο χωριό Μαύροβο των Σκοπίων.

Βυθίστηκε το 1953, όταν δημιουργήθηκε τεχνητό φράγμα με αποτέλεσμα η περιοχή γύρω από την εκκλησία να μετατραπεί σε λίμνη. Σήμερα, εξαιτίας της ξηρασίας, τους περισσότερους μήνες του χρόνου, βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Η εκκλησία στον Γκρεμό όπου ο Άγιος Ιωάννης εμπνεύστηκε την Αποκάλυψη. Δεν είναι στην Πάτμο!

Ξεκίνησε να χτίζεται το 1850 από ντόπιους εργάτες και ολοκληρώθηκε επτά χρόνια αργότερα. Κατασκευάστηκε από μάρμαρο και γρανίτη και βρισκόταν ανάμεσα σε δύο λόφους. Διέθετε εντυπωσιακό καμπαναριό και διακοσμήθηκε με εικόνες άγνωστου αγιογράφου.

Διαβάστε ακόμα:  7 από τα ομορφότερα φυσικά τοπία στην Ελλάδα που όλοι πρέπει κάποια στιγμή να δουν από κοντά

Λειτούργησε επί έναν αιώνα ώσπου, το 1953, η κυβέρνηση αποφάσισε τη δημιουργία τεχνητής λίμνης στην περιοχή. Όταν ολοκληρώθηκε το φράγμα, η εκκλησία και μερικά κτίρια του χωριού βυθίστηκαν κάτω από το νερό. Τα περισσότερα κτίρια καταστράφηκαν αλλά η εκκλησία παραμένει μέχρι σήμερα σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τους ντόπιους ο Θεός είναι εκείνος που δεν επιτρέπει την εξαφάνιση της. Το εσωτερικό της εκκλησίας έχει υποστεί σημαντική φθορά, μεγάλο μέρος της οροφής έχει πέσει αλλά η εξωτερική της όψη παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Πλέον, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, οπότε και έρχεται στην επιφάνεια….

Πηγή: mixanitouxronou.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ