Μέσα από το blog της «Eat Cook Love», η Ελένη Ψυχούλη μοιράζεται τα πιάτα που δοκιμάζει και μας δίνει τις πιο «ζουμερές» κριτικές για τα αγαπημένα της φαγάδικα στην πόλη.

Διαβάστε ακόμα: Τα 4 ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Πελοποννήσου

Είναι από τους ανθρώπους που έχει επισκεφτεί τα περισσότερα εστιατόρια στην πόλη κι έχει δοκιμάσει τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς. Από τα πιο gourmet πιάτα μέχρι τις πιο γνήσιες συνοικιακές ταβέρνες, η Ελένη ξέρει πάντα να σε κατατοπίσει για το που να πας και να φας ανάλογα με την παρέα και την περιοχή, με το σωστό value for money!  Εμείς ξεχωρίσαμε από το blog της «Eat Cook Love» 10 διευθύνσεις της πόλης

Kρεατοπωλείο
Ένας τέλεια διακοσμημένος χώρος σε περιμένει να σε καταπλήξει με τις γεύσεις του…
Vamos
Με θέα το γήπεδο-πιάτο από την χαρισματική οπτική της VIP θέσης στο γήπεδο Καραϊσκάκη, το Vamos μπορεί μέσα σε μια επίσκεψη να αλλαξοπιστήσει και τον πιο σκληροπυρηνικό Παναθηναϊκό, αν και δεν χρειάζεται να είσαι ορκισμένος «γάβρος» για να χαρείς τη λευκή αισθητική του, με τα σεπαρέ για τις πιο ιδιωτικές βραδιές, το ντεκουπρισμένο ταβάνι που μιμείται τα κύματα του Πειραιά, τον τοίχο που στήνουν οι κατσαρόλες και το καταπληκτικό φαγητό του.

Αίγλη
Υπάρχουν ακόμη πολλοί που δεν έχουν αντιληφθεί ότι το Cibus- ένα εστιατόριο που ταυτίστηκε με πιο επίσημες στιγμές-έχει παραχωρήσει τη θέση του σε μια άλλη, ελληνική και καθημερινή Αίγλη, που διατηρεί, ωστόσο, όλη την αίγλη της παλιάς, καλής Αθήνας.

Τηλέμαχος
Ταβέρνα με προδιαγραφές πεντάστερης κάβας και ντεκό που δεν το είχες ποτέ ταυτίσει με ένα παϊδάκι.

Bασίλαινας
Όλα ξεκίνησαν το 1920, όταν ο παππούς Θανάσης στήνει την μπακαλοταβέρνα του φροντίζοντας την καθημερινή πείνα των εργατών στα γύρω εργοστάσια.


Tsipoutapas
O Βασίλης Ακρίβος μπορεί να παινεύεται ότι έχει καταφέρει το πιο επιτυχημένο ψαρομάγαζο στην ιστορία της αθηναϊκής θαλασσονοστιμιάς. Σήμερα ένα βήμα πάντα μπροστά από τους άλλους, συνεταιρίζεται με δυό κολλητούς κι ανοίγει πανιά από την όχθη της Μεταμόρφωσης.

Ηλιόγευστο
Η Βάσια και η Τέτη, από τον χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών, αποφάσισαν τελικά να σκηνοθετήσουν μια μικρή μαγική αυλή στο Γαλάτσι, που ανάμεσα στα γεράνια της και το ξύλινο παρκέ έχει κάτι από την παστέλ αύρα της πρώτης μέρας στο νηπιαγωγείο.

Θανάσης
Δοκιμάστε τις πιο γλυκές γαρίδες του Αιτωλικού στην ψαροταβέρνα του Θανάση στην Αγία Παρασκευή

Kabar by Κάππαρη
Μερικά μαγαζιά έχουν άστρο. Φωτεινό σαν της Κάππαρης στα Πετράλωνα, όπου τα τραπέζια δεν αδειάζουν ποτέ, κοροϊδεύοντας, θαρρείς, την κρίση και τις «δύσκολες καθημερινές».

Mentzelo’s Slow Food
Ο σεφ και αφεντικό στήνει τη δική του κουζίνα, γεμάτη μνήμες και αυτούσιες τεχνικές της παράδοσης και την σερβίρει σε ντεκόρ που καθόλου δεν θυμίζει την κουζίνα της μαμάς.

Πηγή: missbloom.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ