Η Ελλάδα παντού: Βρέθηκε στην 3η θέση των προορισμών και για υπαίθριες δραστηριότητες!

Στην 3η θέση παγκοσμίως στις κρατήσεις για υπαίθριες δραστηριότητες για την περασμένη τουριστική περίοδο, από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2018. Αυτό προϊδεάζει για διατήρηση και ενδεχομένως περαιτέρω άνοδο της θέσης της χώρας για την προσεχή τουριστική περίοδο 2019, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πλατφόρμας Adrenaline Hunter, η οποία επεξεργάστηκε και δημοσιοποίησε τα στοιχεία.

Την πρωτιά κατέχει η Γαλλία. Χάρη στο εύρος των δραστηριοτήτων που μπορεί κάποιος να κάνει στη Γαλλία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και χάρη στη στρατηγική ανάδειξης του αθλητικού τουρισμού, δικαιολογημένα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Τη δεύτερη θέση σε κρατήσεις κατέλαβε η Ισπανία, ενώ η Ελλάδα με μικρή διαφορά έρχεται στην τρίτη θέση σε προτίμηση των adventure και leisure travellers. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Πορτογαλία, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος της Κροατίας στην πέμπτη θέση. 

Οι top προορισμοί στην Ελλάδα

Οι top προορισμοί στην Ελλάδα ανα κρατήσεις: 
1. Σαντορίνη
2. Χανιά
3. Ηράκλειο 
4. Αθήνα
5. Μύκονος
6. Κεφαλονιά
7. Πάρος
8. Κέρκυρα
9. Ρέθυμνο
10. Ρόδος
11. Κως
12. Άγιος Νικόλαος Κρήτη
13. Όλυμπος
14. Ζάκυνθος
15. Χαλκιδική

Η Σαντορίνη για ακόμη μία χρονιά κρατά τη σκυτάλη ανάμεσα στους adventure travellers με τις θαλάσσιες δραστηριότητες να έχουν την προτίμηση του επισκεπτών. Δραστηριότητες, όπως οι καταδύσεις, oι περιηγήσεις με ιστιοπλοϊκό ή οι εκδρομές με ελικόπτερα είναι οι δημοφιλέστερες. 

Διαβάστε ακόμαΑπολαύστε εικόνες από τις 6 ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας

Ακολουθούν τα Χανιά και το Ηράκλειο στη δεύτερη και τρίτη θέση, με το τουριστικό κοινό να προτιμά τις θαλάσσιες δραστηριότητες. Δραστηριότητες, όπως το θαλάσσιο παραπέντε και οι περιηγήσεις με τζετ σκι, βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού 20-35 ετών. Το παραπέντε επίσης στο Ηράκλειο είναι από τις δραστηριότητες που κέντρισαν το ενδιαφέρον των τουριστών φέτος και επέλεξαν να δούνε το φυσικό τοπίο της Κρήτης απο ψηλά. 

Η Αθήνα ως προορισμός

Η Αθήνα, ως μεταβατικός προορισμός για τα νησιά, προσφέρει μία ποικιλία απο διαφορετικές δραστηριότητες, προκειμένου οι τουρίστες να δουν την πόλη με μια διαφορετική ματιά. Πρώτη δραστηριότητα σε προτίμηση είναι η ελεύθερη πτώση 1,5 ώρα βόρεια απο την Αθήνα, ενώ οι ποδηλατικές εκδρομές στο Σούνιο ή στην Πάρνηθα προσφέρουν μία εναλλακτική πρόταση για όσους ενδιαφέρονται να αφήσουν το κέντρο της Αθήνας, και να απολαύσουν τη φύση και τις εξαιρετικές ποδηλατικές διαδρομές γύρω απο την πρωτεύουσα. 

Ακολουθούν οι Κεφαλονιά, Πάρος, Κέρκυρα, Ρέθυμνο με τις θαλάσσιες δραστηριότητες να προτιμούνται, ενώ, όσον αφορά τους ορεινούς προορισμούς, ο Όλυμπος και τα Μετέωρα βρίσκονται στην προτίμηση των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Προφίλ των adventure travellers

Οι υπαίθριες δραστηριότητες προτιμούνται απο ταξιδιώτες ηλικίας 20-35 ετών, τους επονομαζόμενους “Millennials”. Ο μέσος όρος ηλικίας στην πλατφόρμα Adrenaline Hunter για την Ελλάδα ήταν 29 χρόνια και είναι είτε ταξιδιώτες που έκλεισαν τις διακοπές τους αυτόνομα (FIT), είτε ταξιδιώτες που ταξίδεψαν με κάποιο πακέτο. Βασικό στοιχείο όλων των adventure travellers είναι η ανάγκη για να κάνουν πράγματα που διαφέρουν ενόσω βρίσκονται στον προορισμό και να ανακαλύψουν τον προορισμό με έναν διαφορετικό τρόπο. 

Συνήθως οι adventure travellers κάνουν κράτηση για τις δραστηριότητες, ενώ βρίσκονται ήδη στον προορισμό -δηλαδή κατα τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο μέσος όρος κρατήσεων είναι 1-2 ημέρες πριν τη δραστηριότητα.

Κρατήσεις ανα εθνικότητα

Στην κορυφή των κρατήσεων βρίσκονται οι Γάλλοι, οι οποίοι διατηρούν την παράδοση για την προτίμηση τους σε υπαίθρια αθλήματα και δραστηριότητες. Ακολουθούν οι Άγγλοι με μικρή διαφορά, και οι Αμερικάνοι, οι οποίοι αυξήθηκαν σημαντικά κατα το 2018. Την τέταρτη θέση κατέχουν οι Γερμανοί, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι Ολλανδοί. Ακολουθούν οι Αυστραλοί, Καναδοί, Ιταλοί, Έλληνες, Ισραηλινοί, Ελβετοί και Βέλγοι. 

Πρόβλεψη για το 2019

“Ακολουθώντας τις στατιστικές που προβλέπουν αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα για το 2019, η ζήτηση για υπαίθριες δραστηριότητες /outdoor activities αναμένεται να αυξηθεί κατα συνέπεια αυτού και το 2019. Οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρουν οι συνεργάτες μας στην Ελλάδα αποδεικνύεται μέσα απο τις κριτικές των πελατών κατα το 2018 οι οποίοι βαθμολόγησαν συγκεντρωτικά με 9,7/10 την παροχή υπηρεσιών, και θα συνδράμει στην αύξηση των leisure και adventure travellers”, αναφέρει ο κ. Θωμάς Καραγιάννης, υπεύθυνος της Adrenaline Hunter για την ελληνική αγορά. “Αναμένουμε το 2019 να είναι μία χρονιά θετική για τον τουρισμό στην Ελλάδα. Στόχος μας επίσης είναι η ανάδειξη νέων προορισμών και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω των υπαίθριων δραστηριοτήτων”.

Διαβάστε ακόμαΖήστε μοναδικές στιγμές ευεξίας σε ιαματικά λουτρά σε όλη την Ελλάδα!

Πηγή: traveldailynews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ