Αυτό το νησί έχει γίνει το απόλυτο “Αμερικανικό όνειρο” του καλοκαιριού!

Μετά τους Times, ακόμα μια αμερικανική εφημερίδα υποκλίνεται στα κάλλη του και το χαρακτηρίζει νέα Σαντορίνη, κατατάσοντάς το -παράλληλα- στην κορυφή του τορ10 με τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς πριν… γεμίσουν από τουρίστες!

- Advertisement -

Η Daily Mail παραληρεί με ελληνικό προορισμό: «Πηγαίνετε προτού μολυνθεί από τους τουρίστες»!

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, εάν κάποιος ενδιαφέρεται να επισκεφθεί «μυστικές» τοποθεσίες πριν γίνουν ευρύτερα γνωστές και αρχίσουν να προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών, τότε αυτοί οι 10 είναι οι καλύτεροι προορισμοί.

Συγκεκριμένα, για τη Φολέγανδρο, η USA TODAY αναφέρει: «Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται για ελληνικά νησιά, η Σαντορίνη τους έρχεται πρώτα στο μυαλό. Όμως στη γειτονιά των βορειοδυτικών Κυκλάδων, βρίσκεται το νησί που ενδέχεται να πάρει τη θέση της Σαντορίνης. Η Φολέγανδρος διαθέτει παρόμοια αρχιτεκτονική -λευκά σπίτια και λουλούδια, καθώς και εκκλησίες με μπλε θόλους- και παρόμοια χαρακτηριστικά (απομονωμένες παραλίες και εντυπωσιακά τοπία).

Αυτό που δεν έχει η Φολέγανδρος είναι τα μεγάλα πλήθη τουριστών. Αυτό μπορεί εν μέρει να οφείλεται στο γεγονός οτι τα μεγάλα κρουαζιεροπλοια δεν δένουν στο νησί (γι’ αυτό θα πρέπει να πάρετε ακτοπλοίκό μέσο από τον Πειραιά ή από άλλα νησιά, όπως η Σαντορίνη). Τα δρομάκια της είναι στρωμένα με σχιστόλιθο και η πεζοπορία κατά μήκος των ακτών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να βρείτε απομονωμενες παραλίες όπως το Κάτεργο.

Οι υπόλοιποι «μυστικοί» προορισμοί είναι: Σβάλμπαρντ (Νορβηγία), Alto Adige (Ιταλία), North Stradbroke Island (Αυστραλία), Culebra (Πουέρτο Ρίκο), Μάριμπορ (Σλοβενία), Giethoorn (Ολλανδία), Καρταχένα (Κολομβία), Μεκνές (Μαρόκο) και Εθνικό Πάρκο Glacier (Μοντάνα-ΗΠΑ).

Διθύραμβοι της Guardian για ελληνικό νησί. «Εκεί πηγαίνουν οι Αθηναίοι που… ξέρουν»

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ