Όσοι επιλέξουν τους Λειψούς ξέρουν τι πάει να πει διακοπές. Μπορεί σαν προορισμός να είναι σχετικά ανεξερεύνητος αλλά αυτό κάνει τους Λειψούς μοναδικούς. Εδώ δεν υπάρχει κανένα άγχος και έγνοια παρά μόνο το μπλε του Αιγαίου, τα ουζάκια και τα γλέντια. Ότι επιθυμεί η ψυχή του Έλληνα δηλαδή. Η κάθε παραλία εδώ είναι μια εξερεύνηση και μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Στην ουσία στους Λειψούς περιλαμβάνονται 24 μικρά νησάκια και 6 βράχοι. Τα πιο γνωστά είναι: H Αρεφούσα, τα Ασπρονήσια, το Μακρονήσι, το Καπαρονήσι, το Πιάτο, το νησί του Ψώμου, του Πιλάβη, του Σταυρή, η Λύρα, η Κουλούρα, το νησί της Παπλωμάτας, το Καλαπόδι.

παραλία ασπρονήσι στους Λειψούς
Μια μαγευτική παραλία Ασπρονήσι με τα καθαρά τυρκουάζ νερά

Στους Λειψούς όλη η ζωή του νησιού εξελίσσεται και λαμβάνει χώρα κυρίως στον ομώνυμο οικισμό και λιμάνι του νησιού. Αυτοκίνητα και κίνηση δεν θα βρείτε εδώ μονάχα ηρεμία και χαλάρωση. Ο τουρισμός είναι ελάχιστος και εδώ οι οικογένειες θα απολαύσουν τις διακοπές τους μιας και οι παραλίες είναι ιδανικές για παιδιά. Μην φοβάστε όμως νυχτερινή ζωή υπάρχει καθώς εδώ ξέρουν τι πάει να πει γλέντι.

Διαβάστε ακόμα:
Οι 10 ελληνικές παραλίες που έχει αγαπήσει το περισσότερο Instagram!

Παραλία Ασπρονήσι

Τα Ασπρονήσια είναι ένα σύμπλεγμα τριών βραχονησίδων που μπορείτε κυριολεκτικά να περπατήσετε από το ένα στο άλλο. Βρίσκονται στην ανατολική πλευρά των Λειψών και θα φτάσετε εκεί με καραβάκι. Εδώ θα βρείτε ψηλά κατάλευκα βράχια και εξωτικά τυρκουαζ νερά.

Περπατήστε μεταξύ των βραχονησίδων στα Ασπρονήσια
Περπατήστε από την μια βραχονησίδα στην άλλη

Η παραλία Ασπρονήσι είναι μια πανέμορφη παραλία με λευκό βότσαλο και καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Όταν το καραβάκι σε φτάσει εδώ θα καταλάβεις τι πάει να πει ναυαγός. Αφεθείτε στην ομορφιά της φύσης και απολαύστε την φυσική κούρα ομορφιάς που προσφέρουν αυτές οι βραχονησίδες και για την οποία θα σας ενημερώσουν οι αρμόδιοι.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ