Χτισμένη σε έναν όμορφο κόλπο της Κροατίας η Πούλα βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Αδριατικής θάλασσας.

Η άγνωστη πόλη της Κροατίας εντυπωσιάζει τους λάτρεις της ιστορίας με πλούσια αξιοθέατα που χρονολογούνται από τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Το αμφιθέατρό της αποτελεί και το σύμβολο-στολίδι της πόλης και έχει ανακηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

pllccrot2

Χρονολογείται από το 79 μ.X. περίπου την ίδια εποχή με το Κολοσσαίο της Ρώμης και παρέμεινε ανέπαφο μέχρι τον 15ο αιώνα.

Σήμερα χρησιμοποιείται για φεστιβάλ όπερας και κινηματογράφου καθώς και θεατρικές παραστάσεις.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς ένα ακόμη ρωμαϊκό μνημείο, την Αψίδα των Σεργίων στην είσοδο της παλιάς πόλης και το βυζαντινό παρεκκλήσι της Σάντα Μέρι Φορμόσα που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα.

Ο ναός της Ρώμης και του Αυγούστου χτίστηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο και εντυπωσιάζει με την απλότητά του.

pllccrot3

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα απολαύσει κανείς μια εξαιρετική συλλογή από ευρήματα από όλη την περιοχή της χερσονήσου Ίστρια.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Στην είσοδο της παλιάς πόλης το μπαρ Uliks (Οδυσσέας) είναι αφιερωμένο στον Ιρλανδό συγγραφέα και ποιητή Τζέιμς Τζόυς που έζησε στην πόλη το 1904.

Τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια και το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο μαγεύουν τον επισκέπτη και το ιστορικό παρελθόν της πόλης το καθιστούν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

pllccrot4

Πούλα / Κροατία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κουνα Κροατιας (0,13 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.

pllccrot5

pllccrot6

pllccrot7

pllccrot1

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ