Η βρετανική Guardian γράφει για τα Τρίκαλα

«Τα Τρίκαλα, στο κέντρο της αγροτικής Ελλάδας, είναι ένας μη πιθανός υποψήφιος για κορυφαία έξυπνη πόλη- ωστόσο οι καινοτομίες που εφαρμόζονται εκεί έχουν βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων, παρά την οικονομική κρίση», ξεκινά το αφιέρωμά της, η βρετανική Guardian σε ρεπορτάζ που έκανε στα Τρίκαλα.

Eκτενέστατο ρεπορταζ για τις καινοτομίες του Δήμου Τρικκαίων αφιερώνει η βρετανικη Guardian, με τίτλο «Μέσα στην πρώτη έξυπνη πόλη της Ελλάδας – Τώρα δεν χρειάζεται να γνωρίζεις έναν πολιτικό για να επιλύσεις κάποιο θέμα».

Η δημοσιογράφος Venetia Rainey, που επισκέφτηκε τα Τρίκαλα, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα είδε, βίωσε, της έκαναν εντύπωση, της τράβηξαν το ενδιαφέρον.

Η δημοσιογράφος, συνάντησε αλλά και συνομίλησε με τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, την αντιπρόεδρο του Μουσείου Τσιτσάνη, Βασιλένα Μητσιάδη, πολίτες και εκπαιδευτικούς

Διαβάστε ακόμα: Ιταλία-Μπέργκαµο: Ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τις τέχνες, την ιστορία και το καλό φαγητό!

 

«Στο παρελθόν, οι κάτοικοι έπρεπε να καλέσουν τον δήμαρχο απλώς για να αλλάξει μια χαλασμένη λάμπα στο δρόμο. Πλέον δεν χρειάζεται να ξέρεις κάποιον πολιτικό για να φτιαχτεί κάτι», λέει η Σόνια Σοφού, αστυνομικός που έγινε δημόσιος υπάλληλος και εργάζεται στο control room των Τρικάλων.

Πέρα από τα ζητήματα τεχνολογίας, ο Guardian αναφέρεται στην πρωτοπόρα καμπάνια της πόλης που πρώτη εφάρμοσε στην πράξη την εθνική απαγόρευση του καπνίσματος του 2008 σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων και χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμα: Τα 17 «μυστικά» που θα ανακαλύψεις στα Τρίκαλα!

Διαβάστε ακόμα: Τρίκαλα: Οι προτάσεις μας για φαγητό & ποτό στον δημοφιλή χριστουγεννιάτικο προορισμό!

Η πόλη έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον, σημειώνει το δημοσίευμα.

Το Τρίκαλα θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Activage της ΕΕ, το οποίο δοκιμάζει έξυπνα σπίτια που παρακολουθούν την υγεία των ηλικιωμένων κατοίκων τους ανιχνεύοντας την κυκλοφορία και την κατανάλωση τροφίμων.

Διαβάστε ακόμα: Ισπανία- Σαν Σεµπαστιάν: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να λατρέψετε!

Τα Τρίκαλα θέλουν, επίσης, να αναπτύξουν περαιτέρω ένα γεωργικό έργο το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την καλλιέργεια αρχαίων φαρμακευτικών φυτών για τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Η ελπίδα είναι ότι το πρόγραμμα τεχνολογικής γεωργίας θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ειδικά για τους νέους, και θα καταπολεμήσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα Τρίκαλα και την Ελλάδα γενικότερα: τη «διαρροή εγκεφάλων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ