Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα και τον μήνα Οκτώβριο, με ποικίλες δραστηριότητες που αγγίζουν διάφορους τομείς.

Πέρα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, αφιερώματα) και τις αθλητικές δραστηριότητες (ιστιοπλοΐα, καγιάκ, yoga) που πραγματοποιεί, διοργανώνει και μια πληθώρα από άλλες, ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες δραστηριότητες, που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν έστω μια φορά. Εκδηλώσεις, δραστηριότητες και εργαστήρια, που έχουν να κάνουν με τη φύση, με το σώμα, με την ανάπτυξη δεξιοτήτων και με την ψυχαγωγία.

Momix: Σε μια πόλη που έμαθε να φτιάχνει μπαρ με τον σωρό,αυτό που θα σερβίρεις στον πελάτη σου κάνει τη διαφορά

Όλες οι παρακάτω δραστηριότητες είναι για ενήλικες και με ελεύθερη είσοδο. Μερικές από αυτές πραγματοποιούνται πάνω από μία φορές, ενώ παρακάτω θα δείτε σε ποιο μέρος ακριβώς του ΚΠΙΣΝ λαμβάνει χώρα ή κάθε μία από αυτές.

1. Οι Πρασινοδάχτυλοι

Η ενασχόληση με τα φυτά προσφέρει ευχαρίστηση και συμβάλλει θετικά στην ψυχική ισορροπία και ευεξία αποφορτίζοντάς μας από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, ενώ συμβάλλει και στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης. Στη δραστηριότητα αυτή οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν στον κόσμο των φυτών και θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις ανάγκες και τη φροντίδα τους! (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Σταυρούλα Κατσογιάννη, Γεωπόνος – Αρχιτέκτων Τοπίου, Σταμάτης Καβασίλης, Γεωπόνος – Εδαφολόγος)

‘Eως 25 συμμετοχές

Τρίτη 24 και 31/10: 11.00-12.30
Σάββατο 21/10: 11.00-12.30
Σάββατο 28/10: 12.30-14.00

ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

Πληροφορίες

Εργαστήριο κπισν

2. Εργαστήρια δοκιμής: Η μονοτυπία της φαντασίας μου!

Αυτό το μήνα ανακαλύπτουμε με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο τις δυνατότητες της σινικής μελάνης. Επιστρατεύουμε χέρια και φαντασία και δημιουργούμε έργα πρωτότυπα και μοναδικά, αντλώντας έμπνευση από τις τεχνικές χρήσης της σινικής μελάνης σε έργα σύγχρονων ζωγράφων. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός)

Έως 15 άτομα ανά 60′

Τετάρτη 25/10: 18.00-19.30 και 19.30-21.00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΒΕ

Πληροφορίες

3. Open Air Hoop Dance: Εργαστήριο χορού με χούλα χουπ

Στο εργαστήριο Open Air Hoop Dance, χρησιμοποιούμε τα πολύχρωμα στεφάνια και μαθαίνουμε βασικές κινήσεις και τεχνικές ροής του hoop dance, μίας από τις πιο διασκεδαστικές μεθόδους εκγύμνασης. Οι συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, εξερευνούν το σώμα τους και τη σχέση τους με το χώρο, διασκεδάζοντας στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος! Θα υπάρχουν διαθέσιμα χούλα χουπς για τους συμμετέχοντες. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Sunny Diz)

Έως 20 συμμετοχές – Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Παρασκευή 27/10: 18.00-19.30

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Πληροφορίες

4. Εισαγωγή στη μελισσοκομία

Η τέχνη της κράτησης των μελισσών, είτε πρόκειται για κινούμενο είτε για μη μετακινούμενο μελισσοκομικό τομέα, είναι μια οικονομική δραστηριότητα που συμβάλλει σημαντικά στη διαχείριση των οικοσυστημάτων, λόγω της συμβολής της στη φυτική γονιμοποίηση. Τα προϊόντα των μελισσών είναι μοναδικά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Σε αυτές τις εισαγωγικές συναντήσεις, ανακαλύπτουμε τις βασικές αρχές της μελισσοκομίας. (Σχεδίαση-υλοποίηση: Παναγιώτης Σκοτίδης, Αγρονόμος, Εκπαιδευτής Μελισσοκομίας. Δημήτρης Λαζαράκης, Εργαστήριο Αγρονομίας, Μερολογίας και Μελισσοκομίας, AUA)

Έως 20 συμμετέχοντες

Κυριακή 29/10: 11.00-14.00

Πληροφορίες

5. Petanque

Ένα άθλημα ψυχικής ευεξίας, κοινωνικής συνοχής και παράλληλα, ένα παιχνίδι τεχνικής ακρίβειας, συντονισμού, συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης σε ανοικτό χώρο. Οι αγωνιζόμενοι, ένας εναντίον ενός ή σε ομάδες, προσπαθούν να προσεγγίσουν το στόχο, πετώντας σιδερένιες μπάλες. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Κυριακή 22 και 29/10: 11.00-13.00

ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ

Remember: Το ιστορικό «ρουχάδικο» που αναστάτωσε ολόκληρη την Αθήνα

Πληροφορίες

tai chi @ ΚΠΙΣΝ

6. Tai Chi

Μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη εξελιγμένη σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιά αναπνοή βοηθώντας στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. (Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος)

Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Τρίτη 24 και 31/10: 17.00-18.15
ΠΕΥΚΩΝΑΣ

Σάββατο 28/10: 08.30-09.45
ΞΕΦΩΤΟ

Πληροφορίες

πηγή:mononews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ