Ιμαρέτ: Το

Η Καβάλα, γενέτειρα του Αλή Πασά, δεν θα μπορούσε να προσφέρει παρά μόνο ένα ξενοδοχείο κλάσης. Ένα ξενοδοχείο που θα συνδυάζει  το κλασικό, το ελληνικό και το οθωμανικό της παρελθόν. Που θα αναδεικνύει τη θρησκευτική της κατάνυξη όσο και την εμπορική της ακμή. Και πλέον την τέχνη, τη φινέτσα και τη φιλοξενία των κατοίκων της. Θα μπορούσε δηλαδή να προσφέρει μόνο το Ιμαρέτ.

Ιμαρέτ: Το "στολίδι" της Καβάλας με το πλούσιο ιστορικό παρελθόν

Λίγα ξενοδοχεία μπορούν να χαρακτηριστούν ως ξενοδοχεία-προορισμός, το Ιμαρέτ σίγουρα πάντως είναι ένα από αυτά. Χτίστηκε στα 1817 από τον Αλή Πασά και λειτούργησε αρχικά ως θρησκευτικό σχολείο διδασκαλίας του Κορανίου για τους ντόπιους μουσουλμανικούς πληθυσμούς- τα λεγόμενα και ιμαρέτ. Στα 1926 σταμάτησε τη λειτουργία του ως τέτοιο και παρέμεινε ανεκμετάλλευτο μέχρι και τον 21ο αιώνα, όπου μετεξελίχθηκε σε αυτό το πραγματικά μαγικό boutique hotel.

Ιμαρέτ: Το "στολίδι" της Καβάλας με το πλούσιο ιστορικό παρελθόν

Διαβάστε ακόμαΤο νησάκι στην λίμνη των Ιωαννίνων είναι μια περιοχή που πρέπει να επισκεφθείτε

Διαβάστε ακόμα:  Φθινοπωρινό ταξίδι στο «βουνό των θεών»: Ανακαλύπτουμε 3 υπέροχα χωριά του Ολύμπου

Η ανακαίνισή του έγινε με τόση προσοχή και μεράκι, που το κτίριο έχει συγκρατήσει κάτι από την κατανυκτική ατμόσφαιρα εκείνης της αρχικής του χρήσης. Η παραμικρή λεπτομέρεια στο Ιμαρέτ είναι φροντισμένη με σεβασμό στο χαρακτήρα του κτιρίου και την ιστορία του -οι κήποι, οι καμάρες, οι στοές, αφήνουν μια αίσθηση μεγαλείου. Ταυτόχρονα οι εσωτερικοί του χώροι αποπνέουν μια ηρεμία και μια ζεστασιά.

Ιμαρέτ: Το "στολίδι" της Καβάλας με το πλούσιο ιστορικό παρελθόν

Και τα δωμάτια είναι μοναδικά διακοσμημένα, το καθένα με το δικό του χαρακτήρα, όλα προσεγμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια και όλα προορισμένα να ταξιδέψουν τον επισκέπτη πίσω στον χρόνο. Αν βρεθείτε στην περιοχή, μην παραλείψετε να περάσετε εδώ ένα βράδυ. Το Ιμαρέτ σας ταξιδεύει όχι μόνο στο χρόνο αλλά και στις αισθήσεις.

Διαβάστε ακόμαΑνακαλύψτε τα 10 ομορφότερα χωριά του Πηλίου

Πηγή: travelstories.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ