Με το καλοκαίρι να έχει σχεδόν φτάσει, παρότι ο καιρός επιμένει να το… ξεχνά στην Ελλάδα, η Telegraph κάνει στροφή προς τους λιγότερο ίσως γνωστούς προορισμούς.

- Advertisement -

Σε αυτό το πλαίσιο, η βρετανική εφημερίδα επέλεξε τα «κρυφά» παραλιακά θέρετρα της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος και στη λίστα συμπεριέλαβε τέσσερις ελληνικούς προορισμούς: τη Στούπα, την Κέα, το Βουτούμι και το Καραβοστάσι.

Η Daily Mail παραληρεί με ελληνικό προορισμό: «Πηγαίνετε προτού μολυνθεί από τους τουρίστες»!

«Είναι ένα όμορφο ησυχαστήριο από τη σύγχρονη καθημερινή ζωή, που προσφέρει έμπνευση για ”βουτιά” στους αρχαίους μύθους για τους θεούς και τις νύμφες, και τις ιστορίες μεσαιωνικών πύργων», γράφει η Telegraph για τη Στούπα Μεσσηνίας.

Από την άλλη με την Κέα υπάρχει ένα… πρόβλημα, σημειώνει το δημοσίευμα. «Είναι τόσο σαγηνευτική και ήσυχη, που μπορεί να μην συνεχίσετε το ταξίδι σας για άλλους προορισμούς».

Στο Βουτούμι, στους Αντίπαξους, «είναι αδύνατον να αντισταθείτε να βγάλετε τα σανδάλια σας για να νιώσετε την μαργαριταρένια άμμο στα πόδια σας μόλις φτάσετε. Το τοπίο είναι αξεπέραστο, με τα εντυπωσιακά τιρκουάζ και λουλακί νερά, τους γκρεμούς τριγύρω και τις ταβέρνες», γράφει η Telegraph.

Διθύραμβοι της Guardian για ελληνικό νησί. «Εκεί πηγαίνουν οι Αθηναίοι που… ξέρουν»

Οσο για το Καραβοστάσι, στη Θεσπρωτία «θα πρέπει να το θέλεις πολύ για να φτάσεις εκεί, αλλά αξίζει», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, εκθειάζοντας τα καταγάλανα νερά και την τεράστια αμμουδιά.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ