Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ινδονησία, πρέπει οπωσδήποτε να δείτε την περιοχή του Μπαλί. Αυτό το μικροσκοπικό τμήμα της Ινδονησίας συχνά αναφέρεται ως το «Νησί των Θεών» ή το «Νησί της Ειρήνης” και πολλοί άνθρωποι επίσης το θεωρούν ως “Το πρωινό του Κόσμου”.

- Advertisement -

Η λέξη «παράδεισος» χρησιμοποιείται πολύ στο Μπαλί και όχι χωρίς λόγο. Ο συνδυασμός των φιλικών και φιλόξενων ανθρώπων του, με τη θαυμάσια οπτική κουλτούρα εμποτισμένη με τη πνευματικότητα και (κυρίως) τις υπέροχες παραλίες, έχουν κάνει το Μπαλί, χωρίς αμφιβολία, το νούμερο ένα τουριστικό αξιοθέατο της Ινδονησίας. Φανταστείτε ότι το 80% των ξένων επισκεπτών στην Ινδονησία επισκέπτεται αποκλειστικά και μόνο το Μπαλί…

Αυτή η διασημότητα πάντως έχει και ορισμένες αρνητικές επιπτώσεις.

Πολλές φανταστικές περιοχές μετατράπηκαν σε τεράστια συμπλέγματα από ατσάλι και σκυρόδεμα και πολλοί απατεώνες βγάζουν τα προς το ζην τους χρεώνοντας εξωπραγματικές τιμές στους ανυποψίαστους πελάτες. Επίσης, η τεράστια προβολή του νησιού τράβηξε ανεπιθύμητα βλέμματα, όπως αυτά των τρομοκρατών το 2002 και το 2005.

Ωστόσο, το Μπαλί έχει καταφέρει να διατηρήσει τη μαγεία του και εξακολουθεί να αποτελεί ένα θαυμάσιο προορισμό. Αν και είναι γεγονός ότι είναι γεμάτο από πολλούς τουρίστες, μπορείτε εύκολα να βρείτε μέρη που θα σας χαρίσουν την ησυχία σας, εάν αυτό επιθυμείτε.

Εάν θέλετε μια πιο παραδοσιακή και γνήσια εμπειρία από το Μπαλί, σας προτείνουμε να αποφύγετε το νότιο τμήμα του νησιού.

Ένα ζήτημα σχετικό με την επίσκεψή σας στο Μπαλί είναι η τουριστική περίοδος.

Η ατμοσφαιρική Ιβιρική για ένα αξέχαστο καλοκαίρι

Το Μπαλί έχει πάρα πολύ κόσμο τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και τη παραμονή του Νέου Έτους. Οι Αυστραλοί επιλέγουν να επισκεφτούν το νησί κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, στις αρχές Απριλίου και στα τέλη Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ οι εγχώριοι τουρίστες το επισκέπτονται κατά τη διάρκεια των εθνικών τους εορτών.

Εκτός από αυτών των περιόδων αιχμής, το Μπαλί μπορεί να είναι ένα εκπληκτικά ήσυχο μέρος για το οποίο μπορείτε να βρείτε πολλές και καλές διαθέσιμες εκπτώσεις και προσφορές.

Το Μπαλί είναι ένα μέρος το οποίο αποτελείται από πολλά θαύματα της φύσης. Η περιοχή διαθέτει μερικές από τις πιο μαγευτικές παραλίες του κόσμου.

Μπορείτε επίσης να το εξερευνήσετε για να δείτε τα πλούσια τροπικά δάση και τους όμορφους καταρράκτες. Αυτό το νησί είναι επίσης το σπίτι για μερικά από τα πιο σπάνια πλάσματα του κόσμου, όπως η Bali myna και η Sunda pangolin.

Η επίσκεψη θρησκευτικών χώρων στο Μπαλί είναι από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Πολλοί από αυτούς τους ιερούς τόπους χρονολογούνται πριν από χιλιάδες χρόνια και έχουν ως εκ θαύματος καταφέρει να αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου.

Για να κάνετε το ταξίδι σας στο Μπαλί μια ικανοποιητική εμπειρία, θα πρέπει να δείτε το Ναό Tirta Empul και να κάνετε μια βουτιά στην Purifying Pool. Άλλα ιερά σημεία που αξίζει να επισκεφθείτε είναι ο Mother Temple of Besakih και ο παραλιακός ναός που είναι γνωστός ως Tanah Lot.

Ταξίδι-στο-Μπαλί-Ναός-1

Η τέχνη, τόσο παραδοσιακή όσο και μοντέρνα, είναι παντού στο Μπαλί και είναι αδύνατο να μη τη προσέξετε.

Η Ubud είναι η καλλιτεχνική πρωτεύουσα του νησιού και έχει πολλά μουσεία και μια ποικιλία άτυπων εργαστηρίων και καταστημάτων λιανικής πώλησης. Στα μουσεία του Ubud θα βρείτε τα έργα των τοπικών καλλιτεχνών, καθώς και έργα πολλών ξένων καλλιτεχνών, οι οποίοι είτε έχουν κάποια ισχυρή συγγένεια στο Μπαλί ή έχουν κάνει το νησί μόνιμη κατοικία τους.

Μπορείτε επίσης να σταματήσετε σε ένα από τα τοπικά μουσεία για να δείτε ιστορικά κειμήλια και ανεκτίμητα έργα τέχνης.

Εκπληκτικά έργα τέχνης που δημιουργούνται από τοπικούς καλλιτέχνες μπορεί να δει κανείς μέσα στο Μουσείο Neka το οποίο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε περίτεχνα γλυπτά και λεπτομερείς πίνακες στο εσωτερικό του Agung Rai Museum of Art.

Τέλος, να ξέρετε ότι είναι πολύ εύκολο να βρείτε αυτά τα κορυφαία τουριστικά σημεία. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας λεπτομερής χάρτης της περιοχής.

Το Μπαλί αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις των spa και στη πόλη μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από αυτά.

Το παραδοσιακό μασάζ γίνεται συνήθως με λάδι και οι ντόπιοι χρησιμοποιούν μια ειδική τεχνική για να σας χαλαρώσουν. Σε αντίθεση με τα υψηλά ποσά που θα πληρώνατε σε κάποια δυτική χώρα για κάποιο spa, στο Μπαλί θα βρείτε πολύ οικονομικότερες προσφορές και μασάζ πολύ υψηλής ποιότητας.

Το Μπαλί αποτελεί επίσης παράδεισο για κάθε καταναλωτή. Εκεί θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από διάφορα προϊόντα να παρέχονται σε αρκετά συμφέρουσες τιμές. Τα ψώνια μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ταξίδι σας εάν δε συγκρατήσετε τον εαυτό σας!

Ταξίδι-στο-Μπαλί-Ναός-2

Η ένδυση αποτελεί σημαντική υπόθεση για την πόλη.

Τα δημοφιλή εμπορικά σήματα αθλητικών ειδών είναι διαθέσιμα σε μια πληθώρα καταστημάτων στην Kuta και την Legian σε τιμές περίπου 30-50% χαμηλότερες απ’ ό,τι θα τα βρίσκατε στη πόλη σας.

Εάν οι μαζικές αγορές δεν είναι του στυλ σας, δοκιμάστε τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό από μπουτίκ στο Σεμινιάκ, υποστηρίζοντας έτσι τους νέους, τοπικούς σχεδιαστές. Το Jalan Laksmana είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για τέτοιου είδους αγορές.

Το Μπαλί είναι το νησί των τεχνιτών και έτσι οι τέχνες με τις βιοτεχνίες είναι πάντα δημοφιλείς. Προσπαθήστε να αγοράσετε μερικά αυθεντικά έργα, αν μπορείτε, αντί να αγοράσετε από καταστήματα “ρέπλικες” στη Kuta ή τη Sanur.

Θα αποκτήσετε μεγαλύτερη ικανοποίηση από την αγορά ενός έργου απευθείας από τον κατασκευαστή και θα δείτε και τον τεχνίτη σε δράση. Το Μπαλί έχει μια τεράστια γκάμα από τοπικά έργα ζωγραφικής, καλάθια, πέτρινα και ξύλινα γλυπτά, ασημένια κοσμήματα, κεραμικά, γυάλινα σκεύη και πολλά άλλα.

Τα αποξηραμένα καρυκεύματα και ο καφές είναι πολύ δημοφιλή αντικείμενα για να αγοράσετε για το σπίτι. Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ έχουν ειδικά σχεδιασμένα πακέτα δώρων τα οποία απευθύνονται ειδικά σε τουρίστες.

Αν βρίσκεστε σε επίσκεψη στην Bedugul, τότε, καλύτερα να τα αγοράσετε από την παραδοσιακή αγορά Bukit Mungsu.
Ταξίδι-στο-Μπαλί-Ναός-3

Το Μπαλί έχει μια τεράστια ποικιλία από καφετέριες και εστιατόρια, που σερβίρουν τόσο ινδονησιακά όσο και διεθνή πιάτα. Δοκιμάστε τα μικρότερα τοπικά εστιατόρια και όχι τα τουριστικά.

Το φαγητό στα πρώτα είναι και καλύτερης ποιότητας και πιο οικονομικά. Φροντίστε να δοκιμάσετε τα πιο γνωστά πιάτα της Ινδονησίας όπως το nasi goreng (τηγανητό ρύζι), nasi campur (προφέρεται champur nasi, ρύζι στον ατμό με διάφορα λαχανικά και κρέατα) και mie goreng (τηγανισμένα noodles).

Τα εστιατόρια στη Padang είναι μια καλή επιλογή από οικονομικής πλευράς και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πιάτα της αυθεντικής κουζίνας της Ινδονησίας, τα οποία διαφέρουν από αυτά που θα βρείτε στο Μπαλί. Οι επιλογές είναι συνήθως ορατές από παράθυρο του εστιατορίου από όπου μπορείτε να επιλέξετε ό,τι θέλετε. Ότι και να διαλέξετε σερβίρεται συνήθως με ρύζι στον ατμό.

Γενικά το ταξίδι στο Μπαλί είναι μια μοναδική εμπειρία που μπορεί να σας προσφέρει πολύ ευχάριστες στιγμές και έχει πολλά παραπάνω αξιοθέατα εκτός από τις μαγευτικές παραλίες του!

Ελπίζουμε το άρθρο μας να βοήθησε στο να κάνει το ταξίδι σας στο Μπαλί πιο ευχάριστο και οικονομικό!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ