Έρευνα ταξιδιωτικής εταιρείας αποκάλυψε μια νέα τάση, διαπιστώνοντας ότι μπορεί κάποιος να βρει τα φθηνότερα εισιτήρια, αν κάνει κράτηση, κατά μέσο όρο, 59 μέρες πριν την αναχώρηση του!

- Advertisement -

Η ταξιδιωτική σελίδα αναζήτησης momondo.co.uk διαθέτοντας την εφαρμογή Flight Insight έχει τη δυνατότητα να αναλύει εκατομμύρια πτήσεις που αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθορίζοντας με τον τρόπο αυτό την κατάλληλη στιγμή, που μπορεί κάποιος να πετάξει με το φθηνότερο εισιτήριο.

Πόσες μέρες πριν «κλείνονται» τα πιο φτηνά εισιτήρια;

Ερευνώντας τις αναζητήσεις πτήσεων, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για το 2013, στις 13 πιο δημοφιλείς διαδρομές της ιστοσελίδας, με αφετηρία το Λονδίνο, η Momondo αποκάλυψε αυτή τη νέα τάση, όπως τη χαρακτηρίζει. Οι διαδρομές που εξετάστηκαν από το Λονδίνο είχαν ως τελικό προορισμό την Κοπεγχάγη, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Λισαβόνα, το Δουβλίνο, τη Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, την Κωνσταντινούπολη, το Εδιμβούργο, τη Γλασκόβη και το Λος Άντζελες.

Το πρωτότυπο παγκάκι... που κρατάει τις αποστάσεις εν καιρώ πανδημίας!

9 πόλεις που πρωταγωνίστησαν στα βιβλία του παγκόσμιου στερεώματος

Στατιστικά, για αυτά τα δημοφιλή δρομολόγια, το Momondo απέδειξε ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να εξοικονομήσουν περίπου 18% -51% της τιμής του αεροπορικού τους εισιτηρίου. Το να βρει κάποιος τη φθηνότερη τιμή, κλείνοντας το εισιτήριο δυο μήνες πριν το ταξίδι, δημιουργεί μια ομοιόμορφη τάση, παρά τα ατομικά χαρακτηριστικά της κάθε διαδρομής, όπως η απόσταση και η διάρκεια της πτήσης, τόσο σε εγχώριες όσο και διεθνείς γραμμές.

Όλες οι φθηνότερες τιμές πτήσης για αυτά τα δρομολόγια μπορεί βρεθεί, με την κράτηση μεταξύ 54 και 66 ημερών πριν από την ημερομηνία αναχώρησης. Η έρευνα έδειξε ότι η μεγαλύτερη εξοικονόμηση έγινε στις πτήσεις προς Δουβλίνο. Κατά μέσο όρο, τα εισιτήρια ήταν 51% φθηνότερα, κάνοντας κράτηση 58 ημέρες πριν από την αναχώρηση, με τη μέση τιμή να είναι 198 ευρώ, σε σύγκριση με την κράτηση την ημέρα της αναχώρησης, που είναι 405 ευρώ.

Έκτακτη προσφορά από την Volotea: Ταξιδέψτε σε κορυφαίους προορισμούς από 9 ευρώ

Η Aegean «ξαναχτυπά» με τρελή προσφορά: -30% για όλους τους προορισμούς του εξωτερικού!Δεν ξανάγινε!!!

Η νέα εφαρμογή Flight Insight εγκαινιάστηκε από την ιστοσελίδα Momondo, ώστε να παρέχει στους χρήστες τις κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με πώς οι αεροπορικές εταιρείες καθορίζουν τις τιμές τους και ποιους παράγοντες πρέπει να προσέξουν όταν αναζητούν φθηνότερες τιμές. Η εφαρμογή εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αφού ο χρήστης καθορίσει μια αναζήτηση πτήσεων. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη για πάνω από 1.800 διαδρομές στον κόσμο, και καθημερινά προστίθενται περαιτέρω δρομολόγια.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ