Ναι, στη Μύκονο δε θα πας για να βρεις την ησυχία του. Θα πας για να παρτάρεις, να χορέψεις μέχρι πρωίας, να πιεις, να δεις κόσμο, να σε δει κόσμος και να περάσεις αυτό που θα λέγαμε «κοσμικές» διακοπές.
Τι γίνεται όμως αν κάποιος θέλει να επισκεφτεί το νησί του Πελεκάνου και να περάσει ήσυχα και όμορφα τις διακοπές του, μακριά από φασαριόζικες και «κλαμπαριστές» παραλίες; Επιλογές – φυσικά – προσφέρει το κοσμικό νησί των Ανεμών.
Δείτε παρακάτω οκτώ απομονωμένες και αρκετά ήρεμες (συγκριτικά με τις υπόλοιπες πάντα) παραλίες στην Μύκονο.
Άγιος Ιωάννης 
Foto: mygreecetravelblog- Flickr
Νοτιοδυτικά της Χώρας, ρηχά νερά, κολπίσκος, θέα στο νησί της Δήλου, πανέμορφο ηλιοβασίλεμα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Κάππαρη 
Μικρός κολπίσκος λίγα μέτρα από τον Άγιο Ιωάννη, που προσφέρει όλα τα παραπάνω συν έξτρα… απομόνωση, μιας και δεν είναι οργανωμένη.
Μεγάλη Άμμος 
Αρκετά κοντά στη Χώρα, αλλά παρ’ όλα αυτά χωρίς πολύ κόσμο. Η παραλία είναι μεγάλη, αμμώδης και αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του windsurf.
Φωκός 
Θα τον βρείτε στο βόριο τμήμα του νησιού, με χοντρή λευκή άμμο και φόντο ένα τοπίο που απέχει αρκετά από το παραδοσιακό κυκλαδίτικο. Ένα μέρος της έχει μετατραπεί σε παραλία γυμνιστών.
Μυρσίνη 
Κοντά στον Φωκό, εξίσου ήσυχη και περισσότερο προστατευμένη από τους ανέμους.
Φτελιά 
Ήρεμη, με λίγο κόσμο και πανέμορφα νερά, η Φτελιά αποτελεί και αυτή πόλο έλξης για τους λάτρεις του windsurf.
Χουλάκια 
Από τις λίγες βοτσαλωτές παραλίες του νησιού, τα Χουλάκια είναι ιδανικά για prive βουτιές στα βόρεια της Μυκόνου.
Άγιος Σώστης 

Από τις πιο εναλλακτικές παραλίες της Μυκόνου, ο… Άγιος βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά το χρυσό της άμμου με το καφέ της λάβας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ