Ενημερώθηκε στις 29 Αυγούστου 2017, 13:59

Αυτές είναι κάποιες απο τις σημαντικότερες γευστικές…στάσεις αν βρεθείτε στο Ηράκλειο που συνδυάζουν κρητική φιλοξενία και φυσικά αγνά τοπικά προϊόντα. Δοκιμάσαμε και σας τα προτείνουμε χωρίς κανέναν δισταγμό.

Alati

Η κρητική φιλοξενία έχει βρει τον χώρο της πλάι στο κύμα στον όμορφο κόλπο της Αγίας Πελαγίας και στο Alati Cretan Food & Drink Experience.

Έχοντας στο «οπλοστάσιό» του πιστοποίηση κρητικής Κουζίνας, παρουσιάζει ένα ισορροπημένο μενού-ωδή στην τοπική κουζίνα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο consulting chef Πέτρος Κοσμαδάκης. Παραδοσιακά πιάτα του τόπου με δημιουργικές εμπνεύσεις και βάση ποιοτικές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Μεγαλονήσου και όχι μόνο συνδυάζονται αρμονικά με επιλεγμένους οίνους ντόπιων ποικιλιών και παραγωγών, συνθέτοντας μια ενδιαφέρουσα γευστική εμπειρία. Ηighlight: Τα food pairings που προτείνει ο chef με εμπνευσμένα πιάτα σε συνδυασμό με εξαιρετικές ετικέτες κρασιού! Καθημερινά 10:00 (για πρωινό) – 00:00.

Κόλπος Αγίας Πελαγίας, Ηράκλειο, τηλ. 2815 107620, www.alaticrete.gr

Λίγο κρασί… λίγο θάλασσα

Ηράκλειο: Η πόλη που πρέπει να ανακαλύψεις!
Από τα πιο αγαπηµένα ουζερί-ταβέρνες για ντόπιους και επισκέπτες, εδώ και 11 χρόνια στο Ενετικό Λιµάνι προσφέρει τίµιες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας µε έµφαση στο φρέσκο ψάρι και τα ντόπια κρέατα.

Εδώ θα γευτείτε καλοµαγειρεµένα πιάτα και πεντανόστιµους µεζέδες, φτιαγµένα µε µεράκι και τα καλύτερα υλικά της κρητικής γης, που θα συνοδεύσετε µε µια µεγάλη ποικιλία σε κρασί, ούζο και ρακή και µάλιστα σε value for money τιµές. Καθηµερινά 09:00-01:00.

Λοχαγού Μαρινέλλη Ιωάννη & Μητσοτάκη, Πλατεία 18 Άγγλων, Ηράκλειο, τηλ. 2810 300501, www.ligokrasiligothalassa.gr

Κουζεινερί

Σε έναν industrial χώρο µε homey διάθεση, το Κουζεινερί, στον πεζόδροµο της Μαρινέλλη, έχει αναδειχθεί εδώ και 8 χρόνια, σε µια από τις must γευστικές στάσεις στον γαστρονοµικό χάρτη ολόκληρης της Κρήτης.

Και αυτό γιατί αποτελεί µια από τις καλύτερες επιλογές κρεατοφαγίας µε µια µεγάλη ποικιλία σε κοπές, και µάλιστα είναι το µοναδικό εστιατόριο σε όλο το νησί που εισάγει µοσχάρι από ειδικά συγκεκριµένη φάρµα του Κάνσας, µια από τις ποιοτικότερες παγκοσµίως. Ο ιδιοκτήτης και chef Νίκος Κουρινός και ο sous chef του Γιώργος Κουτάτος προτείνουν ένα πολυσυλλεκτικό µενού διεθνών γεύσεων µε στοιχεία από τις κουζίνες της Λατινικής Αµερικής, έντονες ελληνικές πινελιές, αλλά και ιδιαίτερες τεχνικές που αναδεικνύουν ιδανικά την πρώτη ύλη!

Αναµφίβολα τα δυνατά χαρτιά του καταλόγου είναι το american style Rib-eye τσουράσκο και η tomahawk steak, ενώ το γεύµα σας συµπληρώνει ιδανικά µια προσεκτικά επιλεγµένη λίστα µε διεθνή και ελληνικά κρασιά. Ηighlight: Η εξειδίκευση του chef στο κρέας, αποτέλεσµα των συχνών ταξιδιών του στο εξωτερικό. Καθηµερινά 12:30-00:30 (κουζίνα).

Λοχαγού Μαρινέλλη 11, Ηράκλειο, τηλ. 2810 346452, FΒ: Κουζεινερί

Δίπλα

Μια cozy «φωλιά» στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, που εδώ και 3 χρόνια έχει τους δικούς της πιστούς θαυµαστές, χάρη στην εξειδίκευσή της στο κρασί!

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Αναπάντεχη Έκπληξη!

Ένα αυθεντικό wine bar, το Δίπλα, ξεχωρίζει για τον private χώρο του µε industrial στοιχεία στη διακόσµηση και easy going ατµόσφαιρα! Εδώ οι wine lovers θα ανακαλύψουν έναν µικρό οινικό παράδεισο µε περίπου 160 ετικέτες από τον εγχώριο και διεθνή αµπελώνα, οι οποίες έχουν επιλεγεί προσεκτικά µετά από έρευνα και δοκιµή! Καθηµερινά από τις 09:00 (για καφέ) – όσο πάει.

Λοχαγού Μαρινέλλη 11, Ηράκλειο, τηλ. 2810 346452

ΠηγήIcons Travellers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ