Αν η μία ανάβαση στο Εβερεστ θεωρείται επίτευγμα, τι μπορεί να πει κανείς για τον άνθρωπο που λέει ότι το κατάφερε δύο φορές, μέσα σε μία εβδομάδα;

Στην κορυφή του Έβερεστ Έλληνες ορειβάτες!

Ενας Ισπανός ορειβάτης και δρομέας μεγάλων αποστάσεων ισχυρίζεται ότι ανέβηκε στο Εβερεστ δύο φορές, μέσα σε μία εβδομάδα, χωρίς να χρησιμοποιεί οξυγόνο ή δεμένα σχοινιά. Πρόκειται για τον Κίλιαν Χορνέτ, έναν 29χρονο από την Καταλονία, ο οποίος υποστηρίζει ότι έφτασε στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου στις 9 το πρωί του Σαββάτου, έπειτα από ανάβαση 17 ωρών.

Ο χρόνος που χρειάστηκε, ο οποίος δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα σύμφωνα με τον Guardian, είναι μόλις 15 λεπτά πάνω από το ρεκόρ που είχε πετύχει ο Ιταλός Χανς Καμερλάντερ, ο οποίος κατάφερε να φτάσει στην κορυφή σε 16 ώρες και 45 λεπτά, το 1996.

Ο Χορνέτ ισχυρίζεται ότι πέντε ημέρες νωρίτερα είχε καταφέρει να ολοκληρώσει την ανάβαση του Εβερεστ μέσα σε 26 ώρες. Ηθελε να κάνει ρεκόρ, αλλά αναγκάστηκε να προχωρήσει πιο αργά, καθώς αντιμετώπισε στομαχικές κράμπες και έκανε εμετούς.

«Σήμερα ένιωσα καλά, αν και είχε πραγματικά δυνατό αέρα οπότε ήταν δύσκολο να κινηθώ γρήγορα», έγραψε στο blog του. «Πιστεύω ότι το να ανέβεις στο Εβερεστ δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα, χωρίς οξυγόνο, ανοίγει νέες προοπτικές στον αλπινισμό και είμαι πραγματικά χαρούμενος που το κατάφερε», σημείωσε ακόμη.

Φωτογραφία: Twitter

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ