Το περασμένο έτος η αστυνομία στην Αυστραλία έκανε έφοδο σε ένα εργαστήριο παραγωγής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης με σκοπό να εντοπίσει το κύκλωμα λαθρεμπορίου όπλου και ναρκωτικών.

Κατά την αναζήτηση όμως αποκαλύφθηκε κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι αστυνομικοί βρήκαν έναν πύθωνα -περίπου 2 μέτρων- ο οποίος παρουσίαζε εμφανή σημάδια εθισμού. Οι αναθυμιάσεις των τοξικών ουσιών είχαν απορροφηθεί προφανώς από το δέρμα του φιδιού.

Διαβάστε ακόμα: Πόζαρε με κόμπρα η οποία τον δάγκωσε και πέθανε σχεδόν αβοήθητος

 

Επτά μήνες αργότερα το ιδιαίτερα επιθετικό φίδι επέστρεψε στη φυσιολογική του συμπεριφορά με τη φροντίδα 14 κρατούμενων που εργάζονται εθελοντικά σε ένα πρόγραμμα περίθαλψης άγριων ζώων.

Ο πύθωνας είναι ένα από τα 250 ζώα που δέχθηκαν τη φροντίδα των κρατούμενων σε μία φυλακή ελάχιστης ασφαλείας στο Σίδνεϊ, το οποίο στεγάζει καγκουρό, γουαλάμπι,πόσουμ και διάφορα είδη πτηνών.

Το σωφρονιστικό κατάστημα John Morony δέχθηκε επίσης δέχθηκε επίσης και άλλα ερπετά που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια εφόδων της αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμα:  Υπερθέαμα: Το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα σε ένα εντυπωσιακό βίντεο!

Σύμφωνα με έναν από τους αξιωματικούς του σωφρονιστικού καταστήματος ορισμένοι εγκληματίες χρησιμοποιούν δηλητηριώδη φίδια για να προστατεύουν με αυτόν τον τρόπο τις κρύπτες όπλων και ναρκωτικών.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο πύθωνα αυτός θα πρέπει να υιοθετηθεί από νέους ιδιοκτήτες όταν η δικαστική υπόθεση για τους φερόμενους ως εμπόρους ναρκωτικών κλείσει.

Ο διευθυντής της φυλαξκής Ιβάν Κάλντερ είπε ότι το πρόγραμμα πανίδας που λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια βοηθά επίσης την αποκατάσταση των κρατουμένων.

«Αυτό που βλέπουμε με τους άνδρες που αναλαμβάνουν τη φροντίδα των ζώων είναι ότι όταν έρχονται σε επαφή μαζί τους εξανθρωπίζονται», δήλωσε στο BBC.

Διαβάστε ακόμα: Κόμπρα πίνει νερό από… μπουκάλι

 

«Δίνεται η ευκαιρία στους κρατούμενους να φροντίσουν και να αναλάβουν την ευθύνη των ζώων και αυτό είναι σημαντικό βήμα για την αποκατάστασή τους και την αλλαγή της συμπεριφοράς τους».

Πηγή: Huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ