Κάστρο Μολύβου

Με καθυστέρηση περίπου ενός μηνός παραδίδεται στο κοινό το Κάστρο Μολύβου στη Λέσβο.

- Advertisement -

Το υπουργείο Πολιτισμού είχε ανακοινώσει στις 18 Ιουνίου ότι το μεσαιωνικό Κάστρο θα παραδοθεί στο κοινό σε 10 εργάσιμες ημέρες αφ’ ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες σωστικών μέτρων για τις αναγκαίες επισκευές και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων που παρατηρήθηκαν στο Κάστρο εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας εκείνου του μήνα.

Επρεπε να περάσει αυτό το διάστημε κι … ένας μήνας ακόμα για να ανοίξει επιτέλουςε το Κάστρο για το κοινό σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Από τον μετασεισμό των 5,2 Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιουνίου το νησί της Λέσβου, διαπιστώθηκαν μικροκαταρρεύσεις στην εσωτερική πλευρά της εισόδου του Κάστρου, το οποίο είναι κτισμένο στην περιοχή της αρχαίας Μήθυμνας.

Κάστρο Μολύβου

Οι 4+1 πιο όμορφες και γραφικές πόλεις των ελληνικών νησιών!(photos)

Οπως είχε ανακοινωθεί, τότε «το Κάστρο θα παραμείνει κλειστό προκειμένου οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να προχωρήσουν στις αναγκαίες επισκευές και να αποκαταστήσουν τα κατεστραμμένα τμήματα, ενώ υπήρξε η εκτίμηση ότι «σε 10 εργάσιμες ημέρες το Κάστρο θα αποδοθεί και πάλι στο κοινό ως επισκέψιμο…»

Πηγή : thetoc.gr

 

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ