Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και το Αιγαίο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στο στο Ιόνιο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα πελάγη πολύ ισχυροί έως 7 μποφόρ.

Αναλυτικά, η πρόγνωση της ΕΜΥ, αναφέρει τα ακόλουθα:

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κατά διαστήματα που από τη νύχτα θα ενταθούν. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα θαλάσσια-παράκτια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, Θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια που από το απόγευμα θα ενταθούν και στη Νότια Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ζάκυνθος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

-Κυριακή, 16.12

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και το πρωί στα νησιά του Ιονίου. Πιθανόν τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.

Άνεμοι στα δυτικά αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ