Κάναμε λοιπόν μια βόλτα στα Βόρεια Προάστια ,και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι και βρήκαμε αποκλειστικά για εσάς τα μαγαζιά με τις πιο δροσερές αυλές που μπορείτε να  περάσετε ξέγνοιαστες στιγμές είτε πίνοντας το καφεδάκι σας είτε πηγαίνοντας για να απολαύσετε μια χορταστική μερίδα φαγητού!!

Για να δούμε ποια είναι αυτά…

Ginger the bar

Tο Ginger  the bar αποτελεί μια όαση στο κέντρο του Χαλανδρίου, ένα σημείο αναφοράς για all day αποδράσεις σ’ έναν ειδυλλιακό χώρο που σας υποδέχεται με μία αυλή στην είσοδό του, συνεχίζει στον κεντρικό χώρο και καταλήγει σε μια ανοιχτή βεράντα στον καταπράσινο πίσω κήπο. Το ξύλο και οι μεταλλικές λεπτομέρειες χαρακτηρίζουν το industrial ύφος της διακόσμησης, που επιμελήθηκε στη φάση της ανακαίνισης ο interior designer, Πάνος Κοτσιμπός. Τα tailor made έπιπλα, που κατασκεύασε με μεράκι ο Σταμάτης Κωνσταντακόπουλος – ένας εκ των ιδιοκτητών – είναι από τα στοιχεία που εξαρχής θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Παράλληλα, το βλέμμα θα σταθεί στη μεγάλη ροτόντα, στα σκαμπό που ενώνονται με το μπαρ με μια μεταλλική κινούμενη ράβδο, στο γωνιακό τραπέζι από ξύλο και χυτό τσιμέντο και, μεταξύ άλλων, στον χειροποίητο τροχό από τα ίδια υλικά, που αποτελεί μέρος του φωτισμού και του σκηνικού.

Αναπόσπαστο κομμάτι του ανανεωμένου the Ginger bar αποτελεί η ευρηματική κουζίνα του, που ανοίγει καθημερινά στις 10.00 σερβίροντας γαλλικό brunch, που εδώ το ονομάζουν frunch (French & brunch)! Η εμπλουτισμένη κάρτα του μενού σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ικανοποιεί vegan & vegetarian γευστικές απαιτήσεις. Σε συνεργασία με τη chef Εύη Δαλμυρά, σχεδιάστηκε ένα ταξίδι γεύσεων επιλεκτικά από διάφορες χώρες, όπως μεξικάνικα tacos και burritos, γαλλικό croque madame και quiche lorraine, ιταλική σαλάτα με πέννες και χειροποίητο pesto και νεοϋορκέζικο cheesecake φούρνου για τους πιο μυημένους της κατηγορίας του.

Σταθερή αξία στο the Ginger bar παραμένει ο αυθεντικός espresso, που προτείνεται σε 14 διαφορετικές ποικιλίες arabica και robusta με ονομασία προέλευσης, που ανανεώνονται εβδομαδιαίως ανά δύο, καθώς και το επιλεγμένο gourmet blend, “Anniversary” του ιταλικού οίκου ABCcaffe.

Η νέα ανανεωμένη ομάδα του μπαρ, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Αρχοντή, προτείνουν εξαιρετικές επιλογές low abv cocktails από νωρίς το πρωί σε ειδικές φιλικές τιμές, ενώ με τη δύση του ηλίου η σκυτάλη περνά σ’ έναν πλούσιο κατάλογο με signature και classic cocktails, που θα μαγνητίσει και τα επόμενα βήματά σας εδώ.

Το ξενοδοχείο στο Σύνταγμα με τη συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη, που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις όσα ήξερες! (Photos)

Σπίτι Bar

Σπίτι Bar To Σπίτι άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 2012 και είναι το πρώτο all day bar στο Χαλάνδρι που άνοιξε μέσα σε μία από τις πολλές στοές της περιοχής με κήπο στο βάθος. Vintage αισθητική, εντυπωσιακή ανοιχτή οροφή τους καλοκαιρινούς μήνες και φυσικά ψαγμένες γεύσεις και ήχοι που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Το Σπίτι ανέκαθεν ήταν γνωστό για τον πειραματισμό επάνω στις πρώτες ύλες που τόσο έξυπνα καταλήγουν στα κοκτέιλ του και στην μεγάλη μπάρα του μπορείτε να συναντήσετε μία μεγάλη ποικιλία αποσταγμάτων απ’ όλο τον κόσμο. Αυτό που επίσης το κάνει να ξεχωρίζει είναι η μεγάλη ποικιλία από events που διοργανώνονται, όπως Stand Up Comedy βραδιές, προβολές ταινιών, pop up stores με φρέσκα Ελληνικά Brands, Streed Food events, live sets και μετακλήσεις dj απ’ όλο τον κόσμο. Τον Ιούνιο το Σπίτι κλείνει τα 5 του χρόνια και θα το γιορτάσει με μία σειρά από events καθώς και έναν καινούργιο κατάλογο Cocktails και φαγητό! Μείνετε συντονισμένοι και μπείτε κι εσείς στον μαγικό του κόσμο. “Σπίτι δεν είναι οι τοίχοι, είναι οι άνθρωποι”

Το Beverly Hills της Ελλάδας βρίσκεται στη Πελοπόννησο!! Μάντεψε που είναι !!(photo!)

Τζίτζικας και Μέρμηγκας Χαλανδρίου

Τζίτζικας και Μέρμηγκας Χαλανδρίου !!Μια ιστορική ταβέρνα της προπολεμικής Ελλάδας “Τα Καλάμια” μετατρέπεται σε αυτό το όμορφο εστιατόριο του Τζίτζικα και Μέρμηγκα µε την υπογραφή της βραβευμένης σκηνογράφου Ελένης Μανωλοπούλου. Οι απαράμιλλες γεύσεις που προτείνει μέσα στην όμορφη καταπράσινη αυλή του, ιδανική για στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης, παίρνουν άλλη διάσταση! Με τις αγνές πρώτες ύλες της ελληνικής υπαίθρου να αποτελούν την βάση της γαστρονομικής του φιλοσοφίας αλλά και µε gourmet δημιουργίες από τον executive chef Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, το εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας Χαλανδρίου, εξελίσσει την ελληνική παράδοση παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσματος μενού που σκοπός του είναι να ικανοποιήσει τις όποιες γευστικές αλλά και οικονομικές σας απαιτήσεις. Η γραβιέρα Νάξου, η φάβα βιολογικής γεωργίας από το Δίλοφο,το παστό Μάνης, το μαστέλο και η μαστίχα Χίου, τα μύδια Κατερίνης, το πεκορίνο Αμφιλοχίας κ.α. είναι μερικά από τα αγνά προïόντα που φτάνουν στο εστιατόριο από όλη την Ελλάδα και βρίσκουν θέση στο πλούσιο μενού του. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις προτάσεις του εστιατορίου με 7 από τα καλύτερά του πιάτα σε ένα ολοκληρωμένο και γαστρονομικά ενδιαφέρον γεύμα για δύο άτομα σε πολύ προσιτή τιμή! Κι επίσης μην ξεχάσετε να αποκτήσετε την εκπτωτική “Κάρτα Μέλους” που πρόσφατα εγκαινίασε. Ζητήστε την από τον υπεύθυνο του καταστήματος. Όλα αυτά είναι υπεραρκετά για να επισκεφθείτε αυτό το εμπνευσμένο εστιατόριο. Θα σας αποζημιώσει σίγουρα στο έπακρον!

Μονοκατοικία

Σε μια παλιά μονοκατοικία του Χαλανδρίου τρία αδέρφια, ο Κωνσταντίνος στη κουζίνα, ο Διομήδης που σας υποδέχεται και ο Αντρέας στο σέρβις, ένωσαν την αγάπη τους για το φαγητό σε ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο που σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες σε πολύ οικονομικές τιμές. Η Μονοκατοικία είναι ένας χώρος που και σήμερα θυμίζει σπίτι, στο εσωτερικό του έχει μικρά δωματιάκια σε σύγχρονο στιλ και ζέστη φιλική ατμόσφαιρα αλλά και μια καταπράσινη αυλή που θυμίζει ζούγκλα.

Αυτό είναι το ολοκαίνουριο champagne-wine bar της Μυκόνου… (Photos)

Μυστικός Κήπος

Κάπου στο Χαλάνδρι βρίσκεται ένα καλά κρυμμένο μυστικό με έναν κήπο παραδεισένιο. Με το που βρεθείς στην μικρή όαση του Μυστικού Κήπου θα καταλάβεις γιατί έρχονται από όλη την Αθήνα εδώ για να απολαύσουν τους μεζέδες του. Εδώ θα φας φάβα Φενεού με καπνιστό χέλι Άρτας, μοσχαρίσια ουρά με κριτικές μακαρούνες, ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου, γκερεμέζι (χειροποίητο, υπέροχο τυρί από την Ήπειρο) με μαρμελάδα μελιτζάνας και σάλτσα καυτερής πιπεριάς, θαλασσινά και όστρακα και πολλές άλλες προτάσεις. Και όλα αυτά θα τα απολαύσεις όσο τα τσιπουράκια και τα ουζάκια θα ρέουν άφθονα.

Πηγή :lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ