Το φετινό καλοκαίρι, περισσότερο από άλλες φορές, αναζητούμε λύσεις για οικονομικές διακοπές. Μια καλή εναλλακτική λοιπόν είναι το camping, ελεύθερο ή οργανωμένο, ενώ είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς τι του ταιριάζει από μια μεγάλη ποικιλία ειδών camping, τόσο σε εξειδικευμένα καταστήματα εποχικών προϊόντων όσο και πολυκαταστήματα.

Καλοκαιρινός οδηγός για campers

Τι πρέπει να προσέξουμε λοιπόν όταν ξεκινάμε για camping:

  • Η σκηνή! Είναι πολύ σημαντική επιλογή. Τα σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν ακριβείς οδηγίες χρήσης και το στήσιμό τους είναι αρκετά εύκολη υπόθεση ακόμα και για αρχάριους! Δεν ξεχνάμε να υπολογίζουμε προσεκτικά το μέγεθος της σκηνής με βάση τα άτομα που θα μείνουν σε αυτή ώστε να μην στριμωχτούμε!
  • Να έχουμε μαζί μας τουλάχιστον ένα φακό (με extra μπαταρίες) και μία λάμπα.
  • Φυσικά δεν ξεχνάμε το ψυγειάκι που θα διατηρεί τα τρόφιμα και θα κρατά τα ποτά μας κρύα, ενώ φροντίζουμε να το έχουμε εφοδιάσει με αρκετές (παγωμένες!) παγοθήκες ώστε να διατηρήσουμε το κρύο για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα.
  • Έχουμε πάντα μαζί extra sleeping bag, για το ενδεχόμενο που κάποιο χαθεί ή καταστραφεί ή απλά για την περίπτωση που εμφανιστούν φιλοξενούμενοι που δεν υπολογίζαμε!
  • Εκτός από το sleeping bag , πολύ καλή λύση είναι τα ειδικά για camping, φουσκωτά στρώματα που κάνουν τον ύπνο πολύ άνετο! Σε αυτή την περίπτωση δεν ξεχνάμε να έχουμε μαζί μια τρόμπα για να το φουσκώσουμε γρήγορα και ξεκούραστα.
  • Όταν έρθει η ώρα να στήσουμε τη σκηνή, εντοπίζουμε από πού ανατέλλει ο ήλιος και επιλέγουμε ένα σημείο με σκιά και δροσιά.
Διαβάστε ακόμα:  Τα «κόλπα» που μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να πάρετε πρώτοι τις βαλίτσες σας στο αεροδρόμιο από την παραλαβή αποσκευών

Αποτέλεσμα εικόνας για camping

  • Επειδή εκεί έξω υπάρχουν άπειρα έντομα και κυρίως τα όχι και τόσο αγαπημένα κουνούπια, παίρνουμε τα μέτρα μας: έχουμε πάντα μαζί τα γνωστά μας φιδάκια, ειδικά εντομοαπωθητικά σπρέϋ για το σώμα αλλά και κεριά από citronella.
  • Η οικοσκευή μας τις μέρες του camping θα αποτελείται από πλαστικά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης! Παίρνουμε αρκετά σετ! Ωστόσο, καλό θα είναι να έχουμε μαζί και 2-3 κοφτερά μαχαίρια για τα φρούτα ή το κρέας.

Κολυμπηθρα: Η κοσμοπολίτικη παραλία της Τήνου

  • Για να διατηρήσουμε όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες υγιεινής, εφοδιαζόμαστε με τα ειδικά απολυμαντικά υγρά και μαντιλάκια, καθώς και με σαπουνάκια μιας χρήσης που μεταφέρονται εύκολα και προσφέρουν καθαριότητα και φρεσκάδα.

Πηγή: eleftheria.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ