Οργανωμένο, για τους αρχάριους, ελεύθερο για τους “περπατημένους”! Προτού ξεκινήσουμε να μιλάμε για το κάμπινγκ στην Αμοργό, θα ξεκαθαρίσουμε πως η εμπειρία μας προέρχεται από το οργανωμένο κάμπινγκ της Αιγιάλης.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, επειδή οι ομορφιές του νησιού δεν έχουν να κάνουν με το κάμπινγκ που μένει κανείς, δοκίμασε να διαβάσεις τις παρακάτω πληροφορίες και ας μην πας στην Αιγιάλη.

Συνεχίζουμε.

- Advertisement -

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο3)

Εάν βρίσκεσαι στο άνθος των νιάτων σου (σωματικά και πνευματικά) το κάμπινγκ είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθεις κοντά με άτομα που, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα γνωριζόσασταν ποτέ. Ο τρόπος που θα έρθετε είναι σχετικός, μπορεί να τους δανείσεις κάτι ενώ βρίσκεστε στις σκηνές σας, να πιάσετε κουβέντα ή και να τον βρίσεις που καρφώνει πασαλάκια μέσα στο άγριο χάραμα.

Την γνωριμία θα την κάνεις πάντως.

Πάμε να δούμε μερικούς λόγους που πρέπει να πας για κάμπινγκ στην Αμοργό, λοιπόν.

1. Καλώς ή κακώς, η Αμοργός είναι στα πάνω της τον τελευταίο καιρό.

Θα βρεις πολύ κόσμο, και συγκεκριμένα, πολύ ΝΕΟ κόσμο. Εάν θες να κάνεις λίγο τζέρτζελο ή να γνωρίσεις κανένα «πρόσωπον» , αυτήν την εποχή η Αμοργός είναι στα πάνω της και από ευκαιρίες άλλο τίποτα.

2. Δεν θα βαρεθείς.

Εκτός αν τεμπελιάζεις στην σκηνή σου ανελέητα.

Η Αμοργός είναι ένα μεγάλο νησί γεμάτο παραλίες που όμοιες τους δεν έχεις ξαναδει. Από την Αγία Άννα μέχρι το Μούρο, τα νερά που βρέχουν τις παραλίες της θα σου θυμίσουν καρτ ποστάλ. Τι σημαίνει αυτό; Δεν θα περάσεις όλες τις μέρες σου στην παραλία μπροστά στο κάμπινγκ.

3. Είναι οικονομικά.

ΟΚ, το γεγονός πως το κάμπινγκ είναι οικονομικό δεν αποτελεί σοκαριστικό γεγονός αλλά εμείς μιλάμε για το μέρος γενικά. Στην Αμοργό δεν θα απολαύσεις απλά ωραία τοπία και γαλάζιες θάλασσες αλλά και οικονομικές επιλογές διατροφής. Εάν δεν δοκιμάσεις ένα από τα μαγαζάκια της Χώρας που φτιάχνουν σπεσιαλτέ του νησιού, δεν έχεις ζήσει Aμοργό.

10 εντυπωσιακά όμορφα μνημεία της UNESCO! 2 ελληνικά ανάμεσά τους!

4. Χορός, χορός, χορός

Είτε πρόκειται για βραδιά με trash μουσική στην Χώρα, είτε για ρεμπέτικο γλέντι, στην Αμοργό θα βρεις έναν τρόπο να παρτάρεις ανεξαρτήτως γούστου. Που κολλάει το κάμπινγκ με όλο αυτό; Στο συλλογικό πνεύμα της υπόθεσης.

Θα σου πούμε μια ιστορία. Το πρώτο βράδυ που ήμασταν στην Αιγιάλη, το μπαράκι που πήγαιναν όλοι να χορέψουν για after έκλεισε απροσδόκητα και δεν άνοιξε ξανά. Ο κόσμος μεν απογοητεύτηκε αλλά τα παιδιά του κάμπινγκ οργανώθηκαν, πήραν ηχεία στην παραλία και έκαναν το κομμάτι τους εκεί.

5. Ψημένη ρακή

Το ποτό-σήμα κατατεθέν του νησιού. Ένας λόγος να το επισκεφτείς από μόνο του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ