Το Κάουνας, μια μεγάλη πόλη 100 χιλιόμετρα δυτικά του Βίλνιους στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris, διαθέτει μια πυκνοκατοικημένη παλιά πόλη, με πληθώρα καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών μουσείων και μια συναρπαστική ιστορία.

 

Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα,

όταν και χτίσθηκε το πρώτο και μεγαλύτερο αμυντικό κάστρο της εποχής στη χώρα.

Την περίοδο 1920 -1940 ήταν η προσωρινή πρωτεύουσα της Λιθουανίας και τότε χτίστηκε ο κεντρικός δρόμος Laisver, που μέχρι σήμερα αποτελεί το μοναδικό δρόμο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα. Στην πόλη βρίσκεται και η έδρα της ομάδας μπάσκετ Ζαλγκίρις, από τις γνωστότερες της Ευρώπης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την εκκλησία της Αγίας Γερτρούδης,

το κάστρο του Κάουνας όπου πραγματοποιείται το ετήσιο φεστιβάλ οπερέτας και το δημαρχείο που είναι γνωστό με το όνομα «Λευκός κύκνος». Στο Μουσείο του Διαβόλου θα δει κανείς από κοντά τη συλλογή από ειδώλια του διαβόλου και δαιμόνων.

Μια μέρα στη Βενετία- Αφεθείτε στη μαγική εικόνα της και στο «μεθυστικό» άρωμά της

- Advertisement -

Στην παλιά πόλη ο επισκέπτης θα ανακαλύψει την πολιτισμική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης,

ενώ φτάνοντας με τελεφερίκ στον λόφο Aleksotas θα θαυμάσει την πανοραμική θέα του Κάουνας. Στο μοναστήρι Pazaislis που αποτελεί το μαργαριτάρι της μπαρόκ αρχιτεκτονικής της χώρας, πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής.

 

Παράλληλα, κάθε χρόνο φιλοξενείται το διεθνές φεστιβάλ τζαζ, ενώ σε κοντινή απόσταση από το μουσείο M.K.Čiurlionis βρίσκεται το συμβολικό άγαλμα της ελευθερίας, προς τιμήν όσων έχασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της Λιθουανίας.

Όμορφη και φιλόξενη με μποεμ αισθητική- Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

ΠΗΓΗ: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ