Μια πόλη που μοιάζει να βγήκε από τις σελίδες παραμυθιού, η Καρκασσόν είναι πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας, χωρισμένη σε δυο μέρη από τον ποταμό Aude.

Η Καρκασσόν είναι πόλη με πλούσια ιστορία και μια από τις λίγες οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις , των οποίων έχουν διατηρηθεί οι οχυρώσεις και το παλιό μεσαιωνικό κέντρο.

Οι δυο περιοχές, στις οποίες χωρίζεται η πόλη είναι η οχυρωμένη πολιτεία της Καρκασόν (Cité de Carcassonne) και η αποκαλούμενη Κάτω πόλη (ville basse), η οποία βρίσκεται εκτός των οχυρώσεων. Το 1996 η μεσαιωνική παλαιά πόλη χαρακτηρήστικε Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

- Advertisement -

Οι σύγχρονες «Ραπουνζέλ»: Γυναίκες με μακριά μαλλιά τα οποία κόβουν μόνο μια φορά στη ζωή τους

Η Cité είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ευρώπη, που ταξιδεύει τους επισκέπτες της πίσω στο μεσαίωνα. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο Walt Disney εμπνεύστηκε από αυτό το μαγικό μέρος και χρησιμοποίησε την Καρκασσόν ως παράδειγμα για τα θεματικά πάρκα του.

Ολόκληρη η μεσαιωνική πόλη και τα τείχη της, μήκους τριών περίπου χιλιομέτρων, αποτελεί αξιοθέατο. Η παλαιά πόλη έχει αναπαλαιωθεί εκπληκτικά και ο ταξιδιώτης μπορεί να αισθανθεί το κλίμα της μεσαιωνικής πόλης, καθώς μάλιστα ακόμη και σήμερα διαθέτει περίπου 60 μόνιμους κατοίκους. Όλα της τα σημεία είναι πλήρως επισκέψιμα χωρίς αντίτιμο εισόδου και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δείτε τον Καθεδρικό Ναό του Σεν Ναζέρ, που συνδυάζει διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ και επικσεφθείτε το κάστρο, που είναι κτισμένο στο κέντρο των οχυρωματικών έργων ως έσχατη άμυνα και κατασκευάστηκε τον 12ο αιώνα από τους Τρενκαβέλ.

Το κάστρο στο Βέλγιο που επισκέπτονται οι κυνηγοί φαντασμάτων επειδή πιστεύουν ότι είναι στοιχειωμένο

Κατά τους αιώνες που ακολούθησαν υπέστη αρκετές τροποποιήσεις, με αποτέλεσμα σήμερα να μην δίνει ακριβή εικόνα του αρχικού κτίσματος, στο οποίο κατοίκησε η δυναστεία των υποκομήτων της Καρκασσόν.

Το Κανάλι του Midi, που συνδέει τη Μεσόγειο Θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό διασχίζει την Καρκασσόν και είναι, επίσης, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996. Σήμερα είναι τουριστικό αξιοθέατο και γίνεται περιήγησή του με μικρά σκάφη.

Ο πιο «ανθισμένος δρόμος» στον κόσμο! Κάθε άνοιξη γεμίζει από τα χρώματα των άνθεων

Η μελωδία της φύσης είναι ένας από τους 100 πιο αναγνωρίσιμους ήχους της Ιαπωνίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ