Μέσα στην αυστηρότητά του, το μεσαιωνικό χωριό των Μεστών αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και πιο καλοδιατηρημένα Μαστιχοχώρια της Χίου. Τα Μεστά βρίσκονται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης της Χίου και έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο.

Μεστά, ο συναρπαστικός «λαβύρινθος» της Χίου

Η γέννησή του τοποθετείται χρονικά στην εποχή του Βυζαντίου. Το σχήμα του είναι κλειστό τετράπλευρο, τα δρομάκια του παραπέμπουν σε λαβύρινθο ενώ τα σπίτια της εξωτερικής πλευράς λειτουργούσαν ως τείχος, εξ ου και δεν είχαν παράθυρα.

ΜΕΣΤΑ ΧΙΟΣ

Οι μικροί κυκλικοί πύργοι, προσθήκη που έκαναν οι Γενουάτες στην οχύρωση του χωριού, διατηρούνται ακόμα και ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε άλλα χρόνια, με επιδρομές πειρατών.

Η μοναδική χώρα που εκπέμπει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα απο όλο τον κόσμο

Αυτό είναι το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό των Μεστών, η αρχιτεκτονική τους, που κάνει τη βόλτα στο χωριό μοναδική εμπειρία, αξέχαστη. Τα σπίτια είναι χτισμένα το ένα πολύ κοντά στο άλλο και επικοινωνούν μεταξύ τους με τους λεγόμενους «θόλους», δηλαδή πολύ μικρά σκεπαστά στενά.

Διαβάστε ακόμα:
Βολισσός: Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από το πανέμορφο κεφαλοχώρι της Χίου

ΜΕΣΤΑ ΧΙΟΣ

Απολαύστε την ξεχωριστή ατμόσφαιρα των Μεστών και αξιοποιήστε την ευκαιρία της επίσκεψής σας για μια βουτιά, καθώς σε μικρή απόσταση βρίσκονται μερικές από τις ωραιότερες της Χίου.

Πηγή: newsbeast.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ