Πλούσια βλάστηση, βαθιές χαράδρες, φοινικόδεντρα και τιρκουάζ νερά συνθέτουν έναν εξωτικό παράδεισο στη Γαλλική Πολυνησία. Τα νησιά Μαρκέζας αποτελούν σύμπλεγμα 12 ηφαιστειογενών εξωτικών νησιών στον Ειρηνικό Ωκεανό, στο ομώνυμο αρχιπέλαγος, βόρεια του αρχιπελάγους Τουαμότου. Το εξωτικό τοπίο και οι χαμογελαστοί άνθρωποι προσφέρουν πολύτιμες στιγμές ξενοιασιάς, χαλάρωσης και γαλήνης στα έξι νησιά που κατοικούνται.

Ένα γαλήνιο καταφύγιο στη Γαλλική Πολυνησία

Αγκαλιασμένο από πανέμορφες παραλίες το σύμπλεγμα που αποτελεί υπερπόντια κτήση της Γαλλίας, είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Κυπαρισσία, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του Ιονίου

Με εντυπωσιακούς καταρράκτες που φθάνουν σε ύψος μέχρι και τα 335 μέτρα και απότομους λόφους, προσφέρουν μερικά από τα πιο αξιοθαύμαστα τοπία και τις πλέον αυθεντικές εμπειρίες στο σύμπλεγμα του αρχιπελάγους.

ΝΗΣΙΑ ΜΑΡΚΕΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κεντρικό πανέμορφο νησί Νούκου Χίβα και το Χίβα Όα, στο οποίο πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Γάλλος ζωγράφος Πωλ Γκωγκέν. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει πεζοπορία και ιππασία και να αγοράσει αγάλματα λαξευμένα από τριανταφυλλιά και βασαλτικό βράχο.

Διαβάστε ακόμα:
Ήπειρος: Κάνουμε στάση στα 5+1 ωραιότερα σημεία της μέσα στο πράσινο, δίπλα σε λίμνες & ποτάμια!

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

markeazasmap

Νησιά Μαρκέζας / Γαλλική Πολυνησία

Διαφορά ώρας: 12,5 ώρες πίσω

Νόμισμα: Φράγκο γαλλικού Ειρηνικού (1 ευρώ ισοδυναμεί με 119 Φράγκα)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Παρισιού, Λος Άντζελες και Παπεέτε είναι 34 ώρες από την Αθήνα και 36 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μόσχας, Λος Άντζελες και Παπεέτε.

ΝΗΣΙΑ ΜΑΡΚΕΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ

Πηγή: newsbeast.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ