Κατάνια: Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να την επισκεφτείτε!

Καθισμένη στους πρόποδες της Αίτνας στην ανατολική ακτή της Σικελίας, η Κατάνια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού μετά το Παλέρμo.

Η Κατάνια είναι χτισμένη στους πρόποδες του ηφαιστείου της Αίτνας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας που αποτελεί την αποθέωση του ιταλικού μπαρόκ.

Ιδρύθηκε το 729 π.Χ. από Έλληνες αποίκους δεύτερης γενιάς και σήμερα σφύζει από ζωή με αγορές και εστιατόρια που κατακλύζονται από φοιτητές και τουρίστες.

Είναι γνωστή και ως η μαύρη πόλη, καθώς τα δομικά υλικά της είναι ηφαιστειογενή, προσφέροντας μία σκουρόχρωμη όψη στις επιφάνειες των κτιρίων.

Διαβάστε ακόμα: Τρία πανέμορφα μέρη, κοντά στην Αθήνα για μαγικές αποδράσεις

Το ιστορικό κέντρο της τελεί υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ, ως μοναδικό αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό επίτευγμα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο Ουρσίνο, τον Καθεδρικό Ναό της Κατάνια και τη Βασιλική της Κολετζιάτα, γνωστή και ως Σάντα Μαρία ντελ Ελεμοσίνα που χτίστηκε το 1768.

- Advertisement -

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το νησί της περιπέτειας- Γνωρίστε το

Στην πλατεία Duomo δείτε από κοντά τον ελέφαντα-γλυπτό και ανακαλύψτε το σφυγμό της πόλης στη γραφική ψαραγορά Pescheria. Το Αμφιθέατρο της Κατάνια χρονολογείται από το 2ο αιώνα και θεωρείται ότι χωρούσε περίπου 16.000 θεατές στα καθίσματά του.

ΠΗΓΗ: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ