Κοντά στο χωριό Λίθινο (1 ώρα από τα Ιωάννινα, 38 χλµ.) η φύση  είχε «φιλοτεχνήσεισε» ένα πρωτότυπο γλυπτό µε φόντο ένα νεραϊδίσιο τοπίο.Ωστόσο οι έντονες βροχοπτώσεις το έκαναν να καταρρεύσει!

Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι έκπληκτοι αντίκρισαν το θέαμα και αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές! Οι αρμόδιοι φορείς έσπευσαν να επιβεβαιώσουν το γεγονός!

Dizaki: Το κουκλίστικο ελληνικό bistro που γράφει τη δική του ιστορία στο Ζαγόρι!

Μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε Χρήστος Γκότζης υποστήριξε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ότι μέχρι τώρα τίποτα δεν είχε προκαλέσει την ανησυχία όσον αφορά μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη.

Κόφι microroastery: Το νέο στέκι στα Ιωάννινα όπου ο καφές είναι… Τέχνη!

Small boutique hotels: Αυτή είναι η νέα τάση διαμονής στα Ιωάννινα!

Ο Πρόεδρος ωστόσο του χωριού Παναγιώτης Κατσούλης σε σχετικές δηλώσεις του στο epirusgate υποστήριξε πως η καταστροφή του γεφυριού είναι ολοκληρωτική ,προσθέτοντας ότι υπάρχει έντονος κίνδυνος κατάρρευσης και της παρακείμενης εκκλησίας.

Nightlife Ιωάννινα: 4 check in που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις!

Το Θεογέφυρο…

Πάνω από τα νερά του Καλαµά, ένας βράχος ενώνει τις δύο χερσαίες άκρες επιτελώντας τον ρόλο ενός φυσικού γεφυριού.

Ακόμα ένας λόγος για μια… βόλτα στα Άνω Πεδινά!

Αυτό περιβάλλεται από οργιώδη βλάστηση, ενώ το σπάνιο γεωλογικό φαινόµενο οφείλεται στην ορµητική δύναµη των νερών που βρήκαν τρόπο να διαβρώσουν τον πεσµένο βράχο σχηµατίζοντας ανάµεσά του ένα µοναδικό φυσικό πέρασµα.

Οι 7 must στάσεις για φαγητό στα Ιωάννινα!

Όσο για την ονοµασία του; Η παράδοση θέλει δηµιουργός του να είναι ο ίδιος ο… Θεός, στην προσπάθειά του να βοηθήσει µια µητέρα να περάσει µε το παιδί της τα νερά του ποταµού. Οι καταρράκτες που δηµιουργεί θα σας µαγέψουν, ενώ µην παραλείψετε να στραφείτε στην ανατολική όχθη του όπου ένα κλιµακωτό µονοπάτι οδηγεί από τη νότια πλευρά του γεφυριού στα ριζά του.

Πηγή:Icons Travellers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ