Στο πασίγνωστο ταϊλανδέζικο θέρετρο, το Phuket, αλλά σε µια «κρυµµένη» στο τροπικό δάσος γωνιά του, έρχεται τώρα ένα εντελώς ξεχωριστό resort, το Keemala, µε κατοικίες εµπνευσµένες απότην ίδια τη φύση και ένα spa πέρα από τα συνηθισµένα!

BirdέΑβs-Nest-Pool-Bathroom-MΤo Phuket είναι όχι µόνο ο υπ’ αριθµόν ένα ταξιδιωτικός προορισµός της Ταϊλάνδης αλλά και ένα από τα δυο τρία τοπ εξωτικά νησιά της Ασίας. Οι καρτποσταλικές παραλίες του, η οργιώδης τροπική βλάστηση, η γοητευτική πολιτιστική ποικιλότητα και, οπωσδήποτε, το έντονο nightlife και η εντυπωσιακή ξενοδοχειακή υποδοµή το έχουν καταστήσει ξακουστό στα πέρατα του κόσµου. Ωστόσο, πέρα από τον µαζικό τουρισµό –και τις αναπόφευκτες αρνητικές συνέπειές του–, υπάρχουν ακόµα exclusive προτάσεις για επισκέπτες που αναζητούν την αυθεντική «επαφή» µε τη φύση και τη… φυσιογνωµία του Phuket και αυτής της συναρπαστικής χώρας. Και µία τέτοια θα προσφέρει από το τέλος του φετινού καλοκαιριού ένα εντελώς ιδιαίτερο resort, το Keemala!

- Advertisement -

BirdέΑβs-Nest-Pool-MΚατ’ αρχάς, το σηµείο στο οποίο εντοπίζεται είναι πραγµατικά εντυπωσιακό. Πρόκειται για το δυτικό άκρο του νησιού, µε την πιο απεριόριστη θέα στη θάλασσα των Ανδαµανών, δίπλα σε δύο υπέροχες παραλίες, τις Patong και Surin, και µέσα σε ένα φυσικό τοπίο όπου κυριαρχούν δασωµένοι λόφοι µε καταρράκτες και ποταµάκια! Ένα περιβάλλον που εξασφαλίζει απόλυτη χαλάρωση, ηρεµία, ροµαντικά ταξίδια του νου… Και µάλιστα, σε απόσταση προσιτή αλλά και… ασφαλείας από την πόλη του Phuket (21 χλµ.) και τα πιο πολυσύχναστα µέρη.

Δεν ακουμπούν στο έδαφος

Το Keemala δεν είναι ακριβώς ένα ξενοδοχειακό συγκρότηµα, αλλά 4 «µπουκέτα» από εξαιρετικά ασυνήθιστα καταλύµατα ! Έτσι, έχει κανείς να διαλέξει ανάµεσα σε 16 «γήινες» καλύβες (Clay Cottages), 7 βίλες-«σκηνές» (Tent Villas), 7 «δεντρόσπιτα» (Tree Houses) και 8 «φωλιές πουλιών» (Bird’s Nest Villas). Κάθε οµάδα κατοικιών έχει τη δική της «γειτονιά» και προσφέρει µια διαφορετική εµπειρία διαµονής, που συνδέεται άµεσα µε ένα συγκεκριµένο στοιχείο της παράδοσης του νησιού! Οι Clay Cottages παραπέµπουν στους αγρότες, που κατασκεύαζαν τις κατοικίες τους από πηλό και άλλα γήινα υλικά· οι Tent Villas στους περιπλανώµενους πραµατευτές, που προτιµούσαν να µένουν σε σκηνές, οι οποίες µεταφέρονταν εύκολα· τα Tree Houses στους θεραπευτές και τα σπίτια τους, που δεν ακουµπούσαν στη γη, µόνο κρέµονταν από τα δέντρα, ώστε να αισθάνονται πιο κοντά στον ουρανό· και οι Bird’s Nest Villas στους διανοούµενους και καλλιτέχνες, που έφτιαχναν «προστατευµένα» σπίτια, σαν φωλιές πουλιών! Από την πρώτη µατιά και µόνο, ο επισκέπτης µένει άφωνος από την πρωτοτυπία, την έµπνευση, την επιµεληµένη δουλειά που τα χαρακτηρίζει!

gallery-bird-nest01Μία Bird’s Nest Villa.

Αλλά µη νοµίζει κανείς ότι η ιδιαιτερότητά τους εξαντλείται σε αυτό… Παρά την ειλικρινή απλότητα, τα πάντα εδώ είναι άκρως προσεγµένα. Τα υλικά της δόµησης και του εξοπλισµού τους είναι ό,τι καλύτερο, κοµµάτια ξύλου και πέτρας, µέταλλα και υφάσµατα ακριβά και πολύ προσεκτικά επιλεγµένα. Ο design χαρακτήρας υπογραµµίζεται από την προσθήκη λίγων αλλά χαρακτηριστικών αντικειµένων, απόλυτα ταιριαστών στην παράδοση του Phuket. Οι σύγχρονες ανέσεις δεν λείπουν, αλλά έχουν ενταχθεί κατά τρόπο που δεν «προσβάλλει» την αυθεντικότητά τους. Επιπλέον, οι διαστάσεις τους είναι 126-185 τ.µ., ενώ παρέχουν ιδιωτική πισίνα, πολυτελή προϊόντα µπάνιου, king size κρεβάτια, συσκευή για καφέ-τσάι και, φυσικά, εξαιρετική θέα στη θάλασσα ή στο τροπικό δάσος!

Διαβάστε ακόμα:  Palatino Hotel: To 4 αστέρων ξενοδοχείο στο κέντρο της Ζακύνθου για μια απολαυστική διαμονή

Απογειώνοντας την παράδοση

Όσο κι αν εντυπωσιαστεί κανείς από αυτές τις κατοικίες, το Keemala σκοπεύει να τον δελεάσει και µε άλλους… τρόπους. Για την κουζίνα του δεν είναι γνωστές ακόµα πολλές λεπτοµέρειες, αλλά θα βασίζεται κυρίως σε τοπικά υλικά (ορισµένα από τα οποία από τον δικό τους κήπο!) και θα υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικοί χώροι· το κεντρικό εστιατόριο, σε σηµείο προσιτό απ’ όλες τις µονάδες, το lounge, κατάλληλο και για απογευµατινό τσάι, το pool restaurant, δίπλα στην κεντρική πισίνα, και το «µυστικό» κελάρι, ιδανικό και για prive events. Ωστόσο, επιδίωξη του ξενοδοχείου είναι να παρακινεί τους ενοίκους να οργανώσουν τη δική τους εµπειρία, π.χ., ένα picnic µε σαµπάνια δίπλα στον καταρράκτη ή ένα ροµαντικό γεύµα για δύο σε κάποιο pavillion στο δάσος! Ιδιαίτερη έµφαση δίνεται, επίσης, στο κρασί –µε µια τεράστια λίστα, που θα περιλαµβάνει και κορυφαίες διεθνείς ετικέτες και φιάλες από µικρούς βιολογικούς παραγωγούς–, καθώς και στα cocktails, όπου θα λανσάρουν, µεταξύ άλλων, το chocolate martini (µε vanilla vodka και σκόνη κακάο), αλλά και πολλά non-alcoholic, βασισµένα σε τροπικά φρούτα.

gallery-dining04Απ’ ό,τι όλα δείχνουν, η κολυφαία απόλαυση στο Keemala θα είναι το spa. Κι αυτό είναι λογικό σε µια χώρα θρυλική για την παράδοσή της στην ολιστική φροντίδα σώµατος και ψυχής. Οι προσφερόµενες θεραπείες αναµένεται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό, καθώς συνδυάζονται περιποιητικές «τελετουργίες» από το Θιβέτ, τους Ινδιάνους της Αµερικής, φυσικά ταϊλανδέζικες αλλά και εντελώς σύγχρονες. Από την εκτενή σχετική λίστα, αξίζει να αναφέρουµε το µασάζ µε 4 χέρια, το µασάζ µε φύκια και καυτή πέτρα, τα οργανικά προγράµµατα ανανέωσης προσώπου, τις θεραπείες που βασίζονται σε πιο ιδιαίτερα υλικά, όπως kaffir lime, κουρκουµά, άγρια µέντα, άρκευθο και περγαµόντο! Οι εγκαταστάσεις περιλαµβάνουν, επίσης, sauna, ατµόλουτρο, λουτρά για αρωµατοθεραπεία (µε shower εξωτικών αρωµάτων). Ακόµα θα διοργανώνονται διαρκώς ειδικά sessions Thai Chi, ηχοθεραπείας, παραδοσιακών πολεµικών τεχνών, σιάτσου, χειροπρακτικής! Μιλάµε πραγµατικά για spa-παράδεισο στο πιο ιδανικό περιβάλλον και από ειδικούς µε τεράστια εµπειρία!

spa-gallery-31Με δυο λόγια, το Keemala φιλοδοξεί να ξεφύγει από τα τετριµµένα, επαναφέροντας αυθεντικές εµπειρίες από την παράδοση του Phuket και της Ταϊλάνδης, αλλά απογειώνοντάς τες µέσα από µια σηµερινή µατιά και το ανάλογο επίπεδο υπηρεσιών.

Clay-Pool-Cottage-Bed-Bath-M2info

Από €407/κατοικία/διανυκτ.

Moo 6, Kamala, Kathu, Phuket, Thailand, tel. +66 (0) 76335802,

BirdέΑβs-Nest-Pool-BedClay-Pool-Cottage-BathroomTree-Pool-House-Lounge-Champagne-Sundeck-BirdέΑβs-Nest-M

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ