SECRETS
BY LOCALS…

Οι ντόπιοι που σίγουρα ξέρουν πολλά παραπάνω… µοιράστηκαν τα µυστικά τους µαζί µας και σας τα αποκαλύπτουµε ώστε να νιώσετε και εσείς σαν ντόπιοι στην Κέρκυρα!

Το κρυμμένο πηγάδι

Το Περιστύλιο Maitland βρίσκεται στην Πάνω Πλατεία και είναι χτισµένο πάνω από παλιά ενετική υδατοδεξαµενή. Στο κέντρο του υπάρχει ένα κυλινδρικό πηγάδι διαµέτρου 3,30 µέτρων, όπου κατασκευάστηκε το 1781 και η χωρητικότητα του είναι περίπου 2.000 κυβικά µέτρα νερού. Είναι το αγαπηµένο σηµείο των ντόπιων που θέλουν να βγάλουν… ατµοσφαιρικές selfies.

Κέρκυρα: Οι ντόπιοι αποκαλύπτουν 10 μυστικά μόνο για λίγους!

Προσαλένδου, ο δρόμος με τα… τσιπουράδικα

Μερικά χρόνια πριν ήταν ένας σχεδόν άγνωστος δρόµος για το πλήθος των Κερκυραίων, όµως σήµερα είναι ένας από τους πιο διάσηµους αφού φιλοξενεί τα περισσότερα τσιπουράδικα-µεζεδοπωλεία του νησιού.

Tip: Την οδό Προσαλένδου θα βρείτε εύκολα στη Σπηλιά της Κέρκυρας, στρίβοντας δεξιά µετά από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και Αντώνη.

Κέρκυρα: Οι ντόπιοι αποκαλύπτουν 10 μυστικά μόνο για λίγους!

Για φρέσκο βούτυρο… Κερκύρας

Το Γαλακτοπωλείο Αλέξης στην πιάτσα (Αγ. Βασιλείου 12, Τ. 26610 28058) έχει µεγαλώσει… γενιές και γενιές και έχει χορτάσει µε κρέµες, ρυζόγαλα, γιαούρτια και γαλακτοµπούρεκο όλους τους Κερκυραίους! Όλα τα προϊόντα είναι δικής του παραγωγής από αγελαδινό γάλα µε τα αγνότερα υλικά και συσσωρευµένη εµπειρία!

Κέρκυρα: Οι ντόπιοι αποκαλύπτουν 10 μυστικά μόνο για λίγους!

Αφράτοι λουκουμάδες που… στάζουν μέλι

Κάντε µια στάση για τους πιο απολαυστικούς λουκουµάδες της πόλης! Αράξτε στα τραπεζάκια, µε θέα στα καντούνια και δοκιµάστε παραδοσιακούς κερκυραϊκούς λουκουµάδες (φτιαγµένους σύµφωνα µε συνταγή της γιαγιάς), µε συνοδευτικά όπως κερκυραϊκό µέλι, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες, παγωτό, αλλά και φρέσκα φρούτα. Καθηµερινά 11:30-01:00. (Γκύλφορδ 60, Πλ. Δηµαρχείου, Τ. 26613 00537).

Κέρκυρα: Οι ντόπιοι αποκαλύπτουν 10 μυστικά μόνο για λίγους!

Private… beach

Είναι µια πανέµορφη παραλία µέσα στην πόλη, µόλις 3 χλµ από την Κέρκυρα που τα τελευταία χρόνια είναι ξεχασµένη από πολλούς! Βρίσκεται στο τέλος της Παλαιόπολης και για την προσεγγίσετε θα πρέπει να περάσετε από τον κήπο του Μον Ρεπό, µια υπέροχη διαδροµή µε φτέρες µε κατεύθυνση προς το µώλο. Εκεί µια… ιδιωτική παραλία σας περιµένει για private βουτιές!

Φαγητο στα γρήγορα

Για ένα σουβλάκι στο… χέρι, επιλέξτε τις Πιτονοστιµιές (Αγίου Βασιλείου 38 & Νικηφόρου Θεοτόκη 150, Τ. 26610 22815) πάνω από την πλατεία Σπινιάδα. Τολµήστε να βάλετε στο σουβλάκι σας την περίφηµη κερκυραϊκή κόκκινη σάλτσα για να νιώσετε και εσείς… ντόπιος!

Διαβάστε ακόμα:  4 χωριά - όνειρο σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα για φθινοπωρινές εκδρομές!

Κέρκυρα: Οι ντόπιοι αποκαλύπτουν 10 μυστικά μόνο για λίγους!

Τα Μουράγια

Παλαιότερα τα δύο φρούρια ενώνονταν µε ενετικά παραλιακά τείχη, σχηµατίζοντας ένα κλοιό γύρω από την παλιά πόλη. Tα Bόρεια παραλιακά τείχη ήταν τα «µουράγια» και σήµερα σώζονται κάποια τµήµατα τους. Σε αυτόν το δρόµο βρίσκεται πλέον η Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας, το Βυζαντινό Μουσείο, η παλιά Νοµαρχία, το Μουσείο του Διονυσίου Σολωµού και – κάτω από το δρόµο µέσα στα τείχη – µια µικρή µα µοναδική εκκλησιά που αξίζει να επισκεφτείτε.

Κέρκυρα: Οι ντόπιοι αποκαλύπτουν 10 μυστικά μόνο για λίγους!

Η κρυμμένη εναλλακτική νυχτερινή ζωή

Κάτω από το νέο Φρούριο της Πόλης, βρίσκονται εναλλακτικά µπαράκια µε υπέροχη µουσική και εστιατόρια µε γεύσεις από όλο τον κόσµο… Αγαπηµένο σηµείο για «ψαγµένους» Κερκυραίους πίνοντας δροσιστικά και signature cocktails…

Κέρκυρα: Οι ντόπιοι αποκαλύπτουν 10 μυστικά μόνο για λίγους!

Βόλτα με ποδήλατο…  στον Όρμο Γαρίτσας

Αναδιαµφισβήτητα ο όρµος της Γαρίτσας είναι ένα από τα πιο όµορφα µέρης της Μεσογείου και της Αδριατικής. Βρίσκεται ανάµεσα στο Παλαιό Φρούριο και τον Ανεµόµυλο και η φυσική οµορφιά που το περιβάλλει καθώς και η θέα είναι απερίγραπτη. Όµως η κίνηση στο σηµείο είναι αρκετά µεγάλη, οπότε αν θέλετε να απολαύσετε την ηρεµία του τοπίου, η ιδανική στιγµή να κάνετε για παράδειγµα µια βόλτα µε το ποδήλατο, είναι νωρίς το πρωί, όπου η ατµόσφαιρα είναι καθαρή, δροσερή και βλέπεις την οµορφιά της Κέρκυρας σε όλο της το µεγαλείο.

Oktoberfest… στο νησί των Φαιάκων

Μπορεί να γνωρίζουµε όλοι την γιορτή µπύρας που λαµβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε χρόνο, όµως και η Κέρκυρα έχει το δικό της… Oktoberfest, που πραγµατοποιείται κάθε Σεπτέµβριο (26/9-30/9). Τις ηµέρες του φεστιβάλ, λαµβάνουν χώρα πολλά δρώµενα και πολλοί τοπικοί παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους καθώς και να κάνουν πωλήσεις. Εδώ πρωταγωνιστεί η περίφηµη κερκυραϊκή τζιτζιµπύρα.

Υπέροχες φωτογραφίες

Κέρκυρα: Οι ντόπιοι αποκαλύπτουν 10 μυστικά μόνο για λίγους!Το παλάτι που δημιούργησε ένας… έρωτας!

Κέρκυρα: Οι ντόπιοι αποκαλύπτουν 10 μυστικά μόνο για λίγους!Η θέα από τον όρμο της Γαρίτσας είναι απερίγραπτη!

Κέρκυρα: Οι ντόπιοι αποκαλύπτουν 10 μυστικά μόνο για λίγους!Υπέροχη διαδρομή στον κήπο της Παλαιόπολης για την παραλία Καρδάκι

Κέρκυρα: Οι ντόπιοι αποκαλύπτουν 10 μυστικά μόνο για λίγους!Το Περιστύλιο Maitland, στην Πάνω Πλατεία της Κέρκυρας

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ