Στο Τόκιο δεν ταξιδεύεις να να ξεκουραστείς. Ταξιδεύεις για να φας, να πιεις, να γυρίσεις την πόλη με το σούπερ-γρήγορο μετρό και να περπατήσεις μέσα και έξω από απίθανα καταστήματα, μέχρι τελικής πτώσεως. Για να ηρεμήσεις, μέχρι πρόσφατα θα έπρεπε να ταξιδέψεις σε κάποιο πιο ήσυχο και γραφικό μέρος της χώρας, όπως το Χακόνε. Από τον περασμένο Ιούλιο, υπάρχει η επιλογή μιας όασης ηρεμίας σε μια από τις πιο πολύβουες γειτονιές της πόλης, την Otemachi.

Το Hoshinoya Tokyo είναι το πρώτο πολυτελές ryokan της πόλης. Για τους αμύητους, ryokan είναι τα παραδοσιακά ιαπωνικά πανδοχεία, που προσφέρουν μια πλήρη εμπειρία του ιαπωνικού τρόπου ζωής. Αυτό μπορεί να σημαίνει ύπνο σε στρώμα futon ή tatami (σχεδόν στο πάτωμα, δηλαδή), ομαδικά μπάνια σε ιαματικό νερό και τελετουργικά δείπνα με κιμονό.

Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια σήμερα στην πόλη, και το Hoshinoya παίρνει τα καλύτερα στοιχεία τους δημιουργώντας ένα από τα πιο ήσυχα και χαλαρωτικά ξενοδοχεία σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου. Με 84 δωμάτια σε 17 ορόφους, σίγουρα δεν θεωρείται boutique ξενοδοχείο, αλλά ακόμα και όταν είναι πλήρες σπάνια θα δείτε ή θα ακούσετε άλλον φιλοξενούμενο. Και φυσικά δεν θα κοιμηθείτε στο πάτωμα, αλλά σε μεγάλα, άνετα κρεβάτια.

Στην είσοδο δεν υπάρχει η κλασική ρεσεψιόν, αλλά μια εικαστική εγκατάσταση και ένας χώρος όπου βγάζεις τα παπούτσια σου, τα οποία οι ντυμένοι με κιμονό υπάλληλοι τοποθετούν σε ντουλάπια από μπαμπού (οι υπηρεσίες της ρεσεψιόν είναι διαθέσιμες σε άλλον όροφο). Στη διάρκεια της διαμονής στο ξενοδοχείο περπατάς παντού ξυπόλητος.

Κάθε όροφος έχει έξι δωμάτια, με το μικρότερο να έχει εμβαδό 40 τ.μ. και να χρεώνεται περίπου 700 δολάρια. Στο σαλόνι του ορόφου σερβίρεται δωρεάν πράσινο τσάι, onigiri (μπάλες ρυζιού), σούπα miso και σάκε.

Η βασική ατραξιόν όμως είναι το ανοιχτό onsen, τα ιαματικά λουτρά του ξενοδοχείου που περικλείονται από πανύψηλους τοίχους χωρίς οροφή. Το βράδυ μπορείς να κάνεις spa κοιτάζοντας τα αστέρια. Το χορταστικό ιαπωνικό πρωινό που σερβίρεται στο δωμάτιο περιλαμβάνει ψάρι, tamagoyaki (παραδοσιακή τυλιχτή ομελέτα), yuba (πέτσα tofu), φύκια, σούπα miso, ρύζι στον ατμό, κρέμα και φρούτα. Ενώ στο υπόγειο λειτουργεί εστιατόριο γαλλο-ιαπωνικής κουζίνας με 10 τραπέζια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ