Στον πλανήτη μας υπάρχουν πολλά διάσημα αξιοθέατα της φύσης, που δυστυχώς, όμως, κάποια από αυτά μπορεί να μην συνεχίσουν να βρίσκονται στην κατάσταση που είναι για πολύ ακόμα.

Η κλιματική αλλαγή, η διάβρωση ή ακόμη και η δημοφιλία που γυρνά μπούμερανγκ λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου, μπορούν να προκαλέσουν ζημιές σε πολλά φυσικά θαύματα του πλανήτη, τα οποία αποτελούν αξιοθέατα.

Ένα τέτοιο αξιοθέατο είναι πλέον το Preikestolen, γνωστό ως βράχος Pulpit της Νορβηγίας, ο οποίος υψώνεται στα 600 μέτρα πάνω από το Lysefjord στο Rogaland, στη δυτική ακτή και οι γεωλόγοι ισχυρίζονται ότι κινδυνεύει να καταρρεύσει στο φιορδ.

«People Are Awesome»: Τα πιο απίστευτα ανθρώπινα κατορθώματα στον κόσμο για το 2017!

Η Γεωλογική Επιθεώρηση τη Νορβηγίας (NGU) πρόκειται να ξεκινήσει να παρακολουθεί το κενό μισού μέτρου που έχει δημιουργηθεί στον λοφώδη αυτό σχηματισμό πιο στενά σε σχέση με το παρελθόν, καθώς η ανακάλυψή του από τη δεκαετία του ’30 αποτελεί μια μόνιμη ανησυχία. Στο κενό είχαν τοποθετηθεί μηχανισμοί που μετρούσαν τις αλλαγές εδώ και χρόνια, τον Μάιο, όμως, έδειξαν ότι το κενό αυτό έχει ελαφρώς αυξηθεί για πρώτη φορά μέσα σε 20 χρόνια.

Pulpit

Αν και οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, θα ξεκινήσουν να μελετούν τον αρχαίο αυτό γκρεμό με περισσότερη προσοχή, ενώ υπάρχουν σχέδια σάρωσης του βράχου και δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων, όπως και καταγραφές από ελικόπτερο.

Πυρομανής ή απλά καλλιτέχνης; Ο Ρώσος που έβαλε φωτιά σε ένα χωριό για να το φωτογραφήσει

Ο βράχος Pulpit αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της χώρας, με τουρίστες, πεζοπόρους και ντόπιους που κάνουν πικ νικ να το κατακλύζουν καθημερινά, προκειμένου να απολαύσουν τη θέα που μπορεί εύκολα να κοντράρει το Γκραν Κάνυον. Το 2016, μάλιστα, ξεπέρασε τους 300 χιλιάδες επισκέπτες.

Τι σημαίνει, λοιπόν, αυτή η ρωγμή; Προς το παρόν τίποτα ανησυχητικό για όσους θέλουν να επισκεφτούν το βράχο και μπορεί μάλιστα να μην ισχύει και ο παραπάνω ισχυρισμός, σύμφωνα με την ερευνήτρια Marina Böhme. Αν βρεθεί ποτέ ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης, θα εγκατασταθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός

πηγή:clickatlife.gr

Προηγούμενο άρθροΧειμωνιάτικο ταξίδι σε προορισμούς με θερμοκρασίες καλοκαιριού!
Επόμενο άρθροΗ πρώτη «έξυπνη» πόλη της χώρας μας: Ελεύθερο Wi-Fi, λεωφορεία χωρίς οδηγούς και ταχύτητες 5G
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ