Κάπου ανάμεσα στο Πεκίνο και το Σινικό Τείχος της Κίνας, που υψώνεται πάνω από τις πεδιάδες του Χεμπέι και το κοντινό χωριό Chenzhuang, βρίσκεται ένα μοναχικό, μισοκατεστραμμένο κάστρο.

Το εγκαταλελειμμένο θεματικό πάρκο της Κίνας που μοιάζει με ταινία τρόμου

Ο χώρος δημιουργήθηκε κάποτε για να μοιάζει με τα μεγάλα πάρκα αναψυχής της Disney. Tο όνειρο όμως πέρασε και τώρα αυτός ο γοτθικός πύργος σηματοδοτεί το τέλος του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου της Ασίας. Το αποκαλούν Wonderland.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά λιμάνια του πλανήτη

Ήταν να ξεδιπλωθεί σε περισσότερα από 120 στρέμματα, αν και δεν έμελλε να ολοκληρωθεί ποτέ. Το 1998 σταμάτησαν οι εργασίες, η επόμενη δεκαετία πέρασε με δικαστικές μάχες και οικονομική δυσπραγία και η τελευταία απόπειρα του 2008 ναυάγησε και πάλι.

Διαβάστε ακόμα:  ΕΛΣΤΑΤ: Στο «κόκκινο» οι αυξήσεις σε αεροπλάνα και πλοία

Την περίοδο που χτιζόταν η περιοχή κατακλυζόταν από κόσμο, καθώς όλοι ήθελαν να δουν τη Wonderland! Ακόμα και οργανωμένες ξεναγήσεις γίνονταν στο εγκαταλειμμένο πάρκο που δεν έλεγε να ολοκληρωθεί. Ήταν πράγματι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τις κινεζικές οικογένειες, που έδιναν την υπόσχεση πως θα επέστρεφαν ξανά όταν άνοιγε τελικά της πύλες της.

Πηγή: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ