Περπάτησε 354 χιλιόμετρα, περνώντας από κακοτράχαλες διαδρομές και πυκνή ζούγκλα, αλλά και μαγευτικές τοποθεσίες που αναπτέρωναν το ηθικό του και τον αποζημίωναν για την ταλαιπωρία που περνούσε.

Ο 39χρονος φωτογράφος Daniel Sullivan αποφάσισε να καταγράψει και να απαθανατίσει με το φωτογραφικό του φακό το «βασιλικό μονοπάτι» King’s Highway στη Χαβάη, προτού χαθεί για πάντα.

Ο Daniel περπάτησε την κάποτε δημοφιλή παραλιακή διαδρομή του Μάουι το καλοκαίρι του 2013 και τώρα προσπαθεί να συγκεντρώσει πόρους μέσα από μια εκστρατεία στο Kickstarter, για να χρηματοδοτήσει την έκδοση ενός βιβλίου με 100 φωτογραφίες από τη διαδρομή αυτή.

Κάνει 17,75 εκατομμύρια δολάρια! Το σπίτι όπου περνούσαν τα καλοκαίρια τους οι Ομπάμα βγαίνει στο σφυρί!

Το βιβλίο του θα έχει τίτλο «The Maui Coast – Legacy of the King’s Highway».

Το μονοπάτι κατασκευάστηκε πριν από 500 χρόνια, Pi’ilani, ο οποίος κυβερνούσε το νησί κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα.

«Μετακόμισα στο Μάουι πριν από 10 χρόνια και από την αρχή ξεκίνησα να ψάχνω για το μονοπάτι αυτό. Πριν από αρκετά χρόνια στο νησί ζούσε ένας άντρας που τον έλεγαν Eddie Pu’u. Ο ίδιος είχε γίνει κάτι σαν θρύλος εδώ, καθώς κάθε χρόνο έκανε ξυπόλητος όλη τη διαδρομή, επειδή –όπως έλεγε- είχε δει κάποτε ένα όνειρο, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να διατηρήσει την ‘ιερή γη’, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της Χαβάης. Ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχα ακούσει πως γνώριζε το αρχαίο αυτό μονοπάτι, που το είχε περπατήσει» είπε ο ίδιος σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline και συνέχισε: «Σωματικά ήταν μια πρόκληση για μένα. Στο τέλος της διαδρομής είχα γεμίσει με φουσκάλες και τα πόδια μου είχαν πρηστεί. Τα πετρώματα που έχουν δημιουργηθεί από λάβα κόβουν σαν ξυράφι και μπορεί πολύ εύκολα να κοπεί κανείς».

Αθήνα: Η γιορτινή διακόσμηση αυτού του μαγαζιού είναι ένα λευκό χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Το «βασιλικό μονοπάτι» ήταν κάποτε η κεντρική εμπορική αρτηρία του νησιού, ενώ λειτουργούσε και προστατευτικά έναντι των εισβολέων.

Σήμερα, μεγάλα τμήματα αυτού έχουν εξαφανιστεί μέσα στη ζούγκλα ή καταστραφεί εντελώς και παρότι αποτελεί αξιοθέατο, δεν συντηρείται και δεν προστατεύεται, παρά την ιστορική του σημασία. «Κάποτε αποτελούσε την ΄καρδιά’ του πολιτισμού της Χαβάης» είπε ακόμη ο Daniel.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ