Ένας ερασιτέχνης κυνηγός θησαυρών έψαχνε μέσα απ’ το Δάσος του Σέργουντ μια μέρα, όταν ο ανιχνευτής μετάλλου του χτύπησε ξαφνικά. Νόμιζε ότι ήταν κάτι ασήμαντο στην αρχή, μέχρι που είδε μια λάμψη χρυσού.

Αυτό που ανακάλυψε αποδείχτηκε ότι ήταν εκατοντάδων ετών και άξιζε πολύ περισσότερο από όσο περίμενε.

Το 2016, ο Mark Thompson κυνηγούσε θησαυρούς στο Δάσος του Σέργουντ, στο Νότιγχαμ της Αγγλίας, όταν άκουσε τον ανιχνευτή μετάλλων του και άρχισε να σκάβει. Το αντικείμενο που βρήκε μέσα στο χώμα ήταν ένα δαχτυλίδι, στο οποίο, αφού αφαίρεσε το χώμα, υπήρχε ένα ζαφείρι και μια χάραξη, σύμφωνα με το NTD.

Πανικός: 500.000 εισιτήρια από γνωστή ελληνική αεροπορική εταιρεία ΜΟΝΟ από 19€!!!Δείτε ως πότε ισχύει!Μην τη χάσετε!

Βρήκε, επίσης, και ένα χρυσό νόμισμα. Και οι δύο θησαυροί χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα, είπε, προσθέτοντας: “Έχουμε πολλούς θησαυρούς εδώ στην Αγγλία”.


Σύμφωνα με διάφορες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο 34χρονος Thompson, δεν περίμενε να βρει ένα μεσαιωνικό δαχτυλίδι.

Όταν συμβουλεύτηκε ειδικούς, του είπαν ότι το δαχτυλίδι θα μπορούσε να αξίζει από £ 20.000 έως £ 70.000 (περίπου $ 25.580 με $ 89.500).

Η νέα τεχνολογική καινοτομία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Facebook!(photos)

“Είχα βγει με μια ομάδα για ανίχνευση μετάλλων και μετά από περίπου 20 λεπτά άκουσα το σήμα. Ενθουσιάστηκα όταν είδα ότι ήταν χρυσός, αλλά δεν συνειδητοποίησα τότε πόσο σημαντικό θα ήταν. Κάλεσα τον φίλο μου που κατέβηκε για να ρίξει μια ματιά και να με βοηθήσει να δούμε αν υπήρχε και κάτι άλλο εκεί κοντά,” είπε.

“Είναι το εύρημα μιας ζωής – δεν περίμενα ποτέ να ανακαλύψω κάτι τέτοιο. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει – ήταν μια τόσο συναρπαστική στιγμή. Αν αποδειχθεί ότι είναι τόσο πολύτιμη όσο νομίζουμε, θα αλλάξει εντελώς τη ζωή μου,” συνέχισε, προσθέτοντας, “Αυτή τη στιγμή ζω στο νοίκι και θα ήθελα πολύ να αγοράσω ένα σπίτι ή να μετακομίσω κάπου πιο άνετα.”

Το δαχτυλίδι, που πιστεύεται ότι χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, είχε χαραγμένο το Χριστό στη μία πλευρά και μία Αγία στην άλλη.

Εάν το δαχτυλίδι εγκριθεί από το Βρετανικό Μουσείο, θα εκτιμηθεί από ειδικούς και στη συνέχεια ο Thompson θα εισπράξει την αμοιβή που του αντιστοιχεί.

πηγή:fumara.gr

Προηγούμενο άρθροΠανικός: Κυκλοφορεί νέος ιός στο Facebook που σαρώνει και διαλύει τα λογισμικά!!!
Επόμενο άρθροΑπίστευτο: Η πρώτη εκκλησία με μηχάνημα POS είναι γεγονός!!!(photos)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ