Κλέφτικο, Μήλος - Θαλασσινά Μετέωρα

Το Κλέφτικο, γνωστό και με το όνομα «Θαλασσινά Μετέωρα» λόγω της μορφής των βράχων του, βρίσκεται στη Μήλο και είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία της Ελλάδας. Όμως, από την άλλη, εκτός από τα πανέμορφα τοπία της, η Μήλος κατέχει και την πιο “επικίνδυνη” ελληνική παραλία!

Μόλις φτάσει κανείς εκεί αντικρίζει ένα σύνολο εντυπωσιακών ηφαιστειογενών γκριζόλευκων βράχων με παράξενες μορφές και σχηματισμούς, με σπηλιές και κοιλώματα μου δημιουργήθηκαν με το πέρασμα των αιώνων από τον αέρα και τη θάλασσα, στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νησιού. Μάλιστα αποτελεί σήμα κατατεθέν της Μήλου.

Κλέφτικο, Μήλος

Η ιστορία του

Το όνομα του οφείλεται στην δράση των πειρατών, οι οποίοι για αιώνες δρούσαν στη θάλασσα του Αιγαίου τρομοκρατώντας ανυποψίαστα εμπορικά πλοία, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τις σπηλαιώδεις ακτές τις Νότιας Μήλου. Κρύβονταν και έστηναν καρτέρι μέχρι να εμφανισθεί ένα πλοίο για να το λεηλατήσουν. Τη δράση τους σταμάτησε ο ναύαρχος Κανάρης μετά την επανάσταση του 1821, προστατεύοντας τα νησιά του Αιγαίου από την μάστιγα των πειρατών.

Διαβάστε ακόμα:
Το ηφαιστειογενές νησί του Αιγαίου - που δεν είναι Σαντορίνη, είναι καταπράσινο, έχει δεκάδες μονοπάτια και άφθονες θερμές πηγές!
Κλέφτικο, Μήλος

Η πρόσβαση στο Κλέφτικο

Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης και στην «παραλία» δεν υπάρχει καμία οργάνωση. Καθημερινά πραγματοποιούνται θαλάσσιες εκδρομές που ξεκινάνε από τον Αδάμαντα και από τον Κήπο με προορισμό το Κλέφτικο. Υπάρχουν επίσης οργανωμένες εκδρομές λίγων ωρών που ξεκινούν από την νότια πλευρά του νησιού για να σας μεταφέρουν στο Κλέφτικο και σε λίγες ακόμη παραλίες, ενώ ορισμένα πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές, όπου κάνουν ολόκληρο το γύρο του νησιού και επισκέπτονται και την γειτονική Κίμωλο, στις οποίες προσφέρεται και μεσημεριανό φαγητό.

Ένας άλλος τρόπος είναι να νοικιάσετε ιστιοπλοϊκό και να επισκεφτείτε το Κλέφτικο με την ησυχία σας ώστε να κάνετε ατελείωτες βουτιές. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, υπάρχει και ο δύσκολος τρόπος μιας και η πρόσβαση από ξηρά είναι εξαιρετικά δύσκολη καθόσον για να φτάσετε και να κατεβείτε στο Κλέφτικο θα χρειαστείτε σίγουρα ένα ντόπιο ξεναγό.

Θαυμάστε την ομορφιά του στο παρακάτω βίντεο:

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το Κλέφτικο βρίσκεται στις 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας για το 2019 σύμφωνα με το TripAdvisor. Μάθετε ποιες άλλες ελληνικές παραλίες είναι στη λίστα!

Διαβάστε ακόμα:
Μόλυβος: Γνωρίστε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας με παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια, γενοβέζικο κάστρο και δαιδαλώδη καλντερίμια

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -