Δαρμένη από τους αγέρηδες και όσο χρειάζεται κοσμοπολίτικη, η Κολυμπήθρα της Τήνου παραμένει από τις πιο δημοφιλείς του νησιού. Η μικρότερη (Μικρή Άμμος) και οργανωμένη είναι αυτή που μαζεύει τον κόσμο, απάνεμη καθώς είναι, αφήνοντας τη διπλανή και μεγαλύτερη (Μεγάλη Άμμος) ελεύθερη στους… σέρφερ!

1_540122626

Εκτεθειμένη στους ισχυρούς βόρειους ανέμους, η Κολυμπήθρα είναι η Καλιφόρνια της Ελλάδας, καθώς εκεί συρρέουν οι λάτρεις του θαλάσσιου σπορ.

Η Θάσος είναι το σμαράγδι του Θρακικού Πελάγους

Κι αν σερφ και Ελλάδα μοιάζουν δυο έννοιες σχετικά ξένες, στην Τήνο ο γάμος τους είναι ευτυχέστατος.

2_408957559

Ανοιχτή στην απεραντοσύνη του Αιγαίου, η Μεγάλη Άμμος που οριοθετείται από τα φρύγανα και τα θυμάρια των πλαγιών εφάπτεται και σε μια λίμνη με βούρλα και καλαμιές, δημιουργώντας έναν πολύβουο υδροβιότοπο.

3_1015654735

Εδώ θα βρεις σύσσωμη την τοπική κοινότητα των σέρφερ, καθώς ακόμα και σχολή λειτουργεί πάνω στην Κολυμπήθρα. Τα ψηλά κύματα και ο δυνατός άνεμος την έχουν μετατρέψει σε hot spot για σερφ, κάτι που ήξεραν οι μυημένοι εδώ και δεκαετίες…

4_455152

Γιατί να πας: για σερφ, ναι στην Ελλάδα! Ακόμα και ο αρχάριος θα ξεκινήσει σωστά εδώ και μπορεί να καβαλήσει και κάνα κύμα. Αυτό το κομμάτι της τηνιακής γης είναι ευλογημένο από τον Αίολο και κρατά ζωντανή την εγχώρια κουλτούρα των σέρφερ…

000_540122605

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ