Παραλία Γάλα, Κουφονήσια

Αναζητάτε για τις διακοπές σας ένα μικρό, επίγειο παράδεισο με τροπικές παραλίες με ολόλευκη άμμο και βαθυγάλανα νερά; Τότε ίσως πρέπει να επισκεφτείτε τα Κουφονήσια, αν δεν το έχετε ήδη κάνει! Ελάτε μαζί μας σε ένα όμορφο ταξίδι απολαμβάνοντας τα Κουφονήσια από ψηλά!

Διαβάστε και 12+1: Ονειρικά ελληνικά νησιά – ανερχόμενοι προορισμοί που πρέπει φέτος να πάμε

Πού βρίσκονται τα Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από δυο νησίδες, το Μικρό και το Μεγάλο Κουφονήσι και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων στο Αιγαίο πέλαγος. Βρίσκονται 3 ναυτικά μίλια ανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού. Το μεγαλύτερο και μόνο κατοικημένο είναι το Άνω Κουφονήσι. Στην κοινότητα Κουφονησίων ανήκει επίσης η νήσος Κέρος αλλά και άλλες μικρότερες νησίδες.

Παραλία Πορί, Κουφονήσια

Δείτε και Μύκονος παραλίες: Άγνωστες, ήσυχες, απάνεμες & οικονομικές

Τα Κουφονήσια έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για Έλληνες και μη, χάνοντας λίγο τον παλιότερο, πολύ εναλλακτικό χαρακτήρα τους. Συγκριτικά όμως με άλλα, πιο κοσμοπολίτικα νησιά, παραμένουν αυθεντικά και υπέροχα. Στα Κουφονήσια θα βρείτε εκπληκτικές παραλίες με τροπικά χρώματα και απίστευτα νερά (Πορί, Γάλα, Άμμος, Χαροκόπου, Χοντρός Κάβος, κλπ.), υπέροχη τοπική κουζίνα σε ταβερνάκια, όμορφα χωριά και, το σημαντικότερο, απόλυτη χαλάρωση.

Διαβάστε ακόμα:
Μαυροβούνιο: Το "Μόντε Κάρλο" των Βαλκανίων είναι μια χώρα... παραμυθένια!

Κάντε ένα νοερό ταξίδι στα υπέροχα Κουφονήσια από ψηλά με το παρακάτω βίντεο:

Βίντεο: Up Drones

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ