Μπορεί η Σύμη να είναι ο πιο μικρός και μαγικός προορισμός των Δωδεκανήσων, όμως η Χάλκη είναι ο πραγματικός επίγειος παράδεισος.

Το νησί αυτό μπορεί να μην είναι ένας από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς ανάμεσα στις επιλογές των Ελλήνων και μη ταξιδιωτών, όμως κρύβει μερικούς πανέμορφα αληθινούς θησαυρούς. Διότι, ο χαλαρός ρυθμός των ανθρώπων της Χάλκης θα σας βοηθήσει να βρείτε την ηρεμία που αναζητάτε την περίοδο των διακοπών σας.

Καλοκαιρινές εξορμήσεις στην Καθραία

Μόλις αντικρύσετε το λιμάνι του νησιού και τον πανέμορφο οικισμό του, θα αντιληφθείτε πως εκεί θα περάσετε τις πιο ωραίες διακοπές της ζωής σας, ενώ η απουσία οχημάτων θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να αποσυνδεθείτε από τον έξω κόσμο.

Το Νημποριό και οι πανέμορφες παραλίες της Χάλκης

Η Χάλκη είναι ο πιο μικρός παράδεισος των Δωδεκανήσων -1

Ο πιο γνωστός οικισμός στο νησί, είναι το Νημποριό. Αυτά τα γραφικά και λουσμένα στο φως σπιτάκια που βρίσκονται στο λιμάνι της Χάλκης είναι σαν ζωγραφιά που περιμένει να σας απορροφήσει στο λεπτό και για πάντα. Περιηγηθείτε στα σοκάκια και απολαύστε τις μυρωδιές του νησιού, διότι κάθε σπίτι διαθέτει και από έναν φούρνο που ψήνει το ωραιότερο ψωμί των Δωδεκανήσων αλλά και τα παραδοσιακά και φημισμένα χαλκίτικα μακαρούνια.

Θα δείτε αμέσως τους νησιώτες στα παράθυρα ή τις αυλές, ενώ ένα ζητήσετε να δοκιμάσετε κάτι από τα παραπάνω, θα σας το προσφέρουν με μεγάλη χαρά. Με μια και μόνο βόλτα σας στο Νημποριό, θα νιώσετε αμέσως την καρδιά σας να κυριεύεται από ηρεμία, γαλήνη και ευτυχία.

Διαβάστε ακόμα:  3 «κρυμμένες» υπέροχες παραλίες στην Ελλάδα κατάλληλες για... απομόνωση που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν!

24 ταξίδια για ατρόμητους ταξιδιώτες (μέρος Α)

Ακόμη πιο όμορφα, θα καταφέρετε να νιώσετε μόλις κάνετε την πρώτη βουτιά στα υπέροχα νερά και τις βοτσαλωτές αλλά και κατάλευκες παραλίες των Δωδεκανήσων. Ο Πόνταμος είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού με τη χρυσαφένια αμμουδιά, ενώ η Κάνια είναι η πιο γνωστή παραλία με βότσαλο, μαζί με το Γιάλι, τη Φτενάγια και την Αρέτα οι οποίες μοιάζουν μαγικές με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τους.

Η τέλεια απόδραση στη νησίδα Αλιμιά

Η Χάλκη είναι ο πιο μικρός παράδεισος των Δωδεκανήσων -2

Εάν έχετε επισκεφτεί τη Χάλκη με το δικό σας σκάφος, μπορείτε να μεταβείτε με μεγάλη ευκολία στην νησίδα Αλιμιά για μια μονοήμερη εκδρομή. Εάν πάλι, έχετε επισκεφτεί το νησί με το πλοίο της γραμμής, τότε αξίζει να πάτε στην Αλιμιά, με ένα καΐκι από το Νημποριό. Στη μεγάλη παραλία θα απολαύσετε τον ήλιο και θα ευχαριστηθείτε κολύμπι σε καταγάλανα νερά.

Το Χωριό, το Κάστρο των Ιπποτών και η απίστευτη θέα του Καρπάθιου πελάγους

Η Χάλκη είναι ο πιο μικρός παράδεισος των Δωδεκανήσων -3

Περίπου δυόμιση χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι βρίσκεται το Χωριό της Χάλκης. Η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, κάπου ανάμεσα στα χαλάσματα των ερειπωμένων σπιτιών κρύβεται η παλιά του δόξα.

Γεμάτος κοράλλια ο βυθός της Σικελίας

Διαφάνεια 4 από 4: Η Χάλκη είναι ο πιο μικρός παράδεισος των ΔωδεκανήσωνΑπό το Φρούριο του Κάστρου αξίζει να θαυμάσετε την υπέροχη θέα στο Καρπάθιο Πέλαγο, αλλά και να κατέβετε σε όποια από τις φανταστικές παραλίες θα δείτε από εκεί. Το καλύτερο πράγμα σε αυτό το νησί, είναι πως όλες οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές.

πηγή: cnn.com
- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ