Δεν θα βρείτε καμία σελίδα στο ίντερνετ, κανένα email, ούτε μπορείτε να εντοπίσετε στο gps, τη συγκεκριμένη αποικία του Καναδά, που έχει μείνει πίσω στο 1800 αποκομμένη από την τεχνολογία και την εξέλιξη.
can

Η αποκία Χούτεριτ βρίσκεται στη νότια Αλμπέρτα του Καναδά. Στην προσπάθειά τους οι κάτοικοι να διαφυλάξουν την αυθεντικότητά τους, απέχουν από κάθε είδους σχέση με την τεχνολογία. Το δρόμο για την αποκία Χούτεριτ, δεν θα τον βρείτε εύκολα, μιας και η αποικία δεν εμφανίζεται σε gps ! Αν χαθείτε μπορείτε απλά να τηλεφωνήσετε ευελπιστώντας να βρίσκεται κάποιος κοντά στο τηλέφωνο για να σας απαντήσει.

- Advertisement -

Αν θέλετε να επισκεφτείτε το Χούτεριτ μπορείτε να τηλεφωνήσετε και να το ζητήσετε ευγενικά. Αν σταθείτε τυχεροί, μπορεί να σας προσκαλέσουν για φαγητό. Το φαγητό τους το απολαμβάνουν όλοι μαζί καθισμένοι σε μεγάλα τραπέζια 3 φορές τη μέρα, 365 μέρες το χρόνο. Για το φαγητό δεν παραπονιούνται μιας και τρώνε ό,τι διαθέτουν.

can2Στους επισκέπτες μιλούν Αγγλικα με στοιχεία της προφοράς της γερμανικής γλώσσας, καθώς οι ρίζες της προέλευσής τους βρίσκονται στη Γερμανία. Διασχίζοντας την Αυστρία, τη Μοράβια, την Τρανσιλβάνια και την Ουκρανία έφτασαν στην Αμερική γυρω στο 1800, κουβαλώντας μαζί τους το χριστιανισμό.

Η παράδοσή τους εντοπίζεται και στο ντύσιμό τους , που παραμένει ίδιο από τότε- μάυρα παντελόνια και μπλούζες για τους άντρες και καρώ φορέματα και μαντήλια στο κεφάλι για τις γυναίκες. Πολλά μάλιστα από τα ρούχα που φορούν είναι ραμμένα στο χέρι.

can4

Οι λέξεις κυλούν αργά από το στόμα τους καθώς δεν βιάζονται να τελειώσουν καμία συζήτηση-ο χρόνος είναι με το μέρος τους. Δεν παρακολουθούν τηλεόραση και διαμορφώνουν τη ζωή τους με ένα τελειώς διαφορετικό τρόπο.

can6

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να ζεις κανείς σαν γνήσιος Χούτεριτ. Πρέπει να έχεις πίστη και να υπακούς στους κανόνες για να καταφέρεις να προσαμοστείς στους ρυθμούς της ζωής τους. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα για όποιον θέλει να φύγει, αλλά οι περισσότεροι δεν το επιδιώκουν.

Οι επισκέπτες αναρωτιούνται πώς τα καταφέρνουν και ζουν έτσι. Η απάντηση είναι απλή-είναι απλώς χαρούμενοι!

can3

can5

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ