- Advertisement -

Το καλύτερο και πιο περιπετειώδες ταξίδι είναι αυτό που σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις τον απόλυτο έλεγχο! Μπορεί να έχετε ήδη διαβάσει αρκετά για τα ονειρεμένα road trips στην Φλωρεντία και τη Γενεύη ή τις ΗΠΑ, όμως τα οδικά ταξίδια στη γειτονιά μας είναι αυτά που θα σε εντυπωσιάσουν περισσότερο και θα επιβαρύνουν την τσέπη σου λιγότερο!

Το οδικό ταξίδι στα Βαλκάνια θα σε ανταμείψει με όμοφα φυσικά τοπία, γραφικά χωριά και ανερχόμενες πόλεις με έντονη νυχτερινή ζωή! Κλείστε τα αυτιά στις κινδυνολογίες περί φόνων, βιασμών και απειλών από διεφθαρμένους αστυνομικούς και κακοποιά στοιχεία, βγάλτε  Πράσινη Κάρτα*, γεμίστε το ρεζερβουάρ και βάλτε μπρος για ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχατο!

Γιάννενα – Αργυρόκαστρο – Κότορ – Οχρίδα – Καστοριά

(1.000 χιλιόμετρα)

Μόλις 90 χλμ από τα Ιωάννινα, το Αργυρόκαστρο ενδείκνυται για διανυκτέρευση 2-3 βράδια. Αφού ξεκουραστείς και βεβαιωθείς πως χόρτασες την ομορφιά της πόλης, διασχισε κάθετα την Αλβανία, ως τα σύνορα του Μαυροβουνίου, πραγματοποιώντας δύο στάσεις: στο γραφικό Μπεράτι, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και καστροπολιτεία του Ulcinj, που απλώνεται κατά μήκος της παραλίας. Επόμενη στάση το ”διαμάντι της Αδριατικής” και πασίγνωστο -πια- Κοτορ.

Οι 10 πιο χρωματιστοί δρόμοι του κόσμου. Ανάμεσα τους και ένας ελληνικός

Επιστρέφοντας, άραξε για λίγο στις όχθες μιας εκ των αρχαιότερων λιμνών της Ευρώπης, της Οχρίδας, διαμέσου των συνόρων της Κρυσταλλοπηγής, για να καταλήξεις στην Καστοριά.

Πόσα θα ξοδέψεις;

Βενζίνη: Συνολικά γύρω στα 123€.

Διαμονή: Αλβανία γύρω στα 25€, Μαυροβούνιο γύρω στα 50€.

Φαγητό:  Αλβανία 10€ το άτομο Μαυροβούνιο 15€-30€ το άτομο.
Θεσσαλονίκη – Βράνιε – Βελιγράδι – Σαράγεβο

(1.856 χιλιόμετρα)

Με σημείο εκκίνησης την συμπρωτεύουσα, περνώντας από την ΠΓΔΜ, κατευθύνεσαι προς Βελιγράδι. Προτού πλησιάσεις τη σερβική πρωτεύουσα, αφιέρωσε κανα-δυο μερόνυστα στο Βράνιε, μια μικρή αλλά ζωντανή πόλη με έντονη νυχτερινή ζωή και γευστικά στέκια, ελάχιστα χιλιόμετρα από τα σύνορα ΠΓΔΜ- Σερβίας. Στη συνέχεια ακολούθησε τον αυτοκινητόδρομο της Νις, ως το Βελιγράδι και αφού πάρεις αρκετή δόση από την μαγική νύχτα της πόλης βάλε μπρος για το Σαράγεβο.

Πόσα θα ξοδέψεις;

Ο Τάσος Δούσης σας παρουσιάζει 25+1 ονειρικά ταξίδια για μετά την πανδημία

Βενζίνη: Περίπου 217€

Διαμονή: Σερβία γύρω στα 30€, όπως και στη Βοσνία.

ΣέρρεςΣόφια – Φιλιππούπολη

(713 χιλιόμετρα)

Το οδικό ταξίδι ατση Βουλγαρία θα σε αποζημιώσει με απίστευτες στάσεις με πρλωτη και καλύτερη την πόλη των Σερρών. Ανηφορίζοντας προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα σταμάτα στο Σαντάνσκι κι έπειτα στο Μπλαγκόεβγκραντ –εναλλακτικά, κάνε μια μικρή παράκαμψη, στο πασίγνωστο Μπάνσκο. Επόμενος σταθμός το Σάμοκοβ και η Σόφια, και μετά Φιλιππούπολη. Από εκεί θα πάρεις το δρόμο για Ασένοβγκραντ όπου θα θαυμάσεις την βαλκανική αρχιτεκτονική του, λίγο προτού συνεχίσεις προς Κάρτζαλι και Μόμτσιλγκραντ. Τερματικός σταθμός, η Κομοτηνή.

Πόσα θα ξοδέψεις;

Βενζίνη: Γύρω στα 60€.

Διαμονή: Σαντάνσκι ή το Σάμοκοβ γύρω στα τα 25-30€ (το δίκλινο),   Σόφια και Φιλιππούπολη περίπου 45€ περίπου το δίκλινο.

 

*Την ζητάτε από την ασφαλιστική σας, βγαίνει δωρεάν, και είναι στην ουσία η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, μεταφρασμένη. Διαβατήριο στα Βαλκάνια δεν χρειάζεστε –αρκεί η (καινούρια, με λατινικούς χαρακτήρες δηλαδή) ταυτότητά σας.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ