Δεν γίνεται να είσαι Έλληνας και να μην επισκεφθείς έστω μια φορά στην ζωή σου την Κωνσταντινούπολη, το κέντρο του ελληνικού στοιχείου για περισσότερα από χίλια χρόνια!

Έχεις ακούσει τόσα γι’αυτήν, σίγουρα έχεις δει ακόμη περισσότερα όμως τίποτα δεν είναι αρκετό για να την περιγράψει….

Τι θα έλεγες λοιπόν να άρπαζες την ευκαιρία για ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα μόνο με 335€!All in exclusive πάντα….Γιατί,εμείς στο travelstyle φροντίζουμε να βρίσκουμε μόνο τα καλύτερα για τους αναγνώστες μας!

 

Δεν πρόκειται απλά για ένα ταξίδι, αλλά για μια εμπειρία ζωής!

Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντινούπολη

 

Balat:Ένα πανέμορφο «διαμάντι» στην Κωνσταντινούπολη!

Ας τα δούμε όμως λίγο αναλυτικά για να ξέρουμε τι ακριβώς μας περιμένει.

Λίγα λόγια για την …Πόλη

Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντινούπολη
Η Κωνσταντινούπολη λοιπόν, είναι η μεγαλύτερη πόλη και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο λιμάνι της Τουρκίας. Συνιστά ταυτόχρονα κύριο πολιτισμικό, οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Με πληθυσμό περίπου 14,16 εκατομμύρια κατοίκους, αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου.

Η Κωνσταντινούπολη είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής πόλης Βυζάντιο, που ονομάστηκε έτσι από τον Βύζαντα των Μεγάρων, ο οποίος την ίδρυσε κατά το έτος 667 π.Χ.. Από το 330 μ.Χ., στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ονομάστηκε Κωνσταντινούπολις, διατήρησε την ονομασία της και μετά την κατάκτησή της από τους Τούρκους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τα χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας. Από τους σηµαντικότερους τουριστικούς προορισµούς σήµερα, η Κωνσταντινούπολη υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 3.000.000 τουρίστες.

Walking around Instanbul….

Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντινούπολη
Όπως πολύ σοφά λένε κάποιοι, για να γνωρίσεις την Πόλη, πρέπει να την περπατήσεις. Και αυτό συμβαίνει γιατί η ίδια η Πόλη σε προκαλεί να το κάνεις αυτό, με το εξαιρετικά ιστορικό παρελθόν της και τους μύθους της, αλλά και με την σύγχρονη ζωή και τις πολυσυζητημένες αγορές της.
Δεν υπάρχει γωνιά της Κωνσταντινούπολης που να μην έχει κάτι να δεις ή να κάνεις.

Χιλιάδες χρόνια ιστορίας κοσμούν την περιοχή προκαλώντας ολοένα και περισσότερους τουρίστες από κάθε μεριά του πλανήτη να την επισκεφθούν.

Ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης!

Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντινούπολη
Αγία Σοφία: Κανένα άλλο θρησκευτικό µνηµείο δεν ταυτίζεται µε την ορθόδοξη πίστη, το Βυζάντιο και την πόλη της Κωνσταντινούπολης, όσο ο ναός της Αγιάς Σοφίας. Σύµφωνα µε τους ιστορικούς, η πρώτη εκκλησία, ήταν αφιερωµένη στην του Θεού Αγία Σοφία και στην ίδια τοποθεσία, χτίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο το 325 µ.Χ. ο σημερινός ναός, ο οποίος αποτέλεσε σε όλη τη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας την έδρα του Οικουµενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και τον σηµαντικότερο ναό της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Sultanahmet Camii

Το Μπλε Τζαμί: Στο αντίπαλο δέος της Αγιάς Σοφιάς είναι το Μπλε Τζαµί ή Τζαµί του Σουλτάνου Αχµέτ (στα τούρκικα Sultanahmet Camii) και θεωρείται ως ένα από τα µεγαλύτερα αριστουργήµατα της ισλαµικής αρχιτεκτονικής παγκοσµίως. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αγιά Σοφιά και τον αρχαίο Ιππόδροµο και χτίστηκε κατ’ εντολή του 20χρονου –τότε- σουλτάνου Αχµέτ του Α΄, µε στόχο να υποβαθµίσει την λαµπρότητα της Αγιάς Σοφιάς και να είναι ορατό από τα πλοία που διέσχιζαν τον Μαρµαρά και το Βόσπορο.

Φυσικά, αυτά που αναφέραμε παραπάνω είναι μόνο δύο από τα πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Ανάκτορο του Τοπκαπί, το Παλάτι του Ντολμάμπαχτσε και φυσικά την ξακουστή αγορά του Καπαλί Τσαρτσί στην οποία μπορεί να βρει κανείς κυριολεκτικά…τα πάντα!

Στη προσφορά εννοείται πως περιλαμβάνονται τα αεροπορικά ,καθώς και η διαμονή!

Τα ξενοδοχεία…

 Metropolitan 4*

Κωνσταντινούπολη - All Inclusive Deal μόνο στο travelstyle! 5 ημέρες με 335€!

Κωνσταντινούπολη - All Inclusive Deal μόνο στο travelstyle! 5 ημέρες με 335€!

Κωνσταντινούπολη - All Inclusive Deal μόνο στο travelstyle! 5 ημέρες με 335€!

Κωνσταντινούπολη - All Inclusive Deal μόνο στο travelstyle! 5 ημέρες με 335€!

Κωνσταντινούπολη - All Inclusive Deal μόνο στο travelstyle! 5 ημέρες με 335€!

Inn Pera 4*

Κωνσταντινούπολη - All Inclusive Deal μόνο στο travelstyle! 5 ημέρες με 335€!

Κωνσταντινούπολη - All Inclusive Deal μόνο στο travelstyle! 5 ημέρες με 335€!

Κωνσταντινούπολη - All Inclusive Deal μόνο στο travelstyle! 5 ημέρες με 335€!

Κωνσταντινούπολη - All Inclusive Deal μόνο στο travelstyle! 5 ημέρες με 335€!

Κωνσταντινούπολη - All Inclusive Deal μόνο στο travelstyle! 5 ημέρες με 335€!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ με PEGASUS AIRLINES για 5ήμερο:
ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ  11.30 – 13.55
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ  13.40 – 14.10

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως
 • Κόστος αποσκευής 20kg
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο ανάλογο της επιλογής σας
 • Ημιδιατροφή (Πρωινό & 1 γεύμα ή δείπνο καθημερινά)
 • Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Περιηγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Εισιτήρια για κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα
Κωνσταντινούπολη - All Inclusive Deal μόνο στο travelstyle! 5 ημέρες με 335€!

Το πρόγραμμα…

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΛΗ | Χαλκηδόνα – Κρουαζιέρα στο Βόσπορο – Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, συνάντηση με τον αρχηγό σας. Αναχώρηση και μετά από μία καταπληκτική διαδρομή στο παραλιακό δρόμο της πόλης, καταλήγουμε στο ιστορικό κέντρο της Χαλκηδόνας, έχοντας διασχίσει την περίφημη οδό της Βαγδάτης, η οποία έχει μήκος 4,5 χλμ και αποτελεί πόλο έλξης για την γνωστή της αγορά. Θα επισκεφτούμε το ναό της Αγίας Ευφημίας, τον μοναδικό ιερό ναό που γλίτωσε από τα χέρια των φανατικών το 1955. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του Καντικόι, την αρχαία Χαλκηδόνα και την αγορά μπαχαρικών – λαχανικών και παραδοσιακών προιόντων. Αμέσως μετά επιβίβαση σε καραβάκι όπου θα περάσουμε από την ασιατική πλευρά στην ευρωπαική και συγκεκριμένα στο λιμάνι Καμπατάς. Ακολουθεί κρουαζιέρα/εκδρομή στα Στενά του Βοσπόρου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Κρεμαστή γέφυρα και να περάσουμε στο Ασιατικό τμήμα της Κων/πολης. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ | Ξενάγηση παλιάς πόλης (Αγιά Σοφιά – Μπλε Τζαμί – Τοπ Καπί — Σκεπαστή Αγορά) – Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
Πρωινό και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την ιστορική αυτή πόλη. Η περιήγηση μας αρχίζει με το Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία-θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό «Μπλε Τζαμί», όπως έχει ονομαστεί από το χρώμα που κυριαρχεί στην λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέντ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Συνεχίζουμε με το παλάτι των Σουλτάνων, Τοπ Καπί, σημερινό μουσείο, το οποίο θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που φιλοξενεί αλλά και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το Βόσπορο. Συνεχίζουμε την σημερινή μας ξενάγηση με την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες που σύμφωνα με την μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πολύβουο Σκεπαστό Παζάρι με τα 5.000 μαγαζάκια , το γραφικό Καπαλί Τσαρσί & την Αιγυπτιακή Αγορά. Εκεί θα βρείτε ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και θα γνωρίσετε μια άλλη χαρακτηριστική όψη της πόλης. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε παραδοσιακό κέντρο με χορό της κοιλιάς και ζωντανή ορχήστρα (35 €). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 3η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ | Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ – Κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα – Πλούσιο Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
Πρωινό και αναχωρούμε για το Παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ, τόπος προσκυνήματος για τους φανατικούς κεμαλιστές μιας και ο Κεμάλ Ατατούρκ, άφησε εδώ την τελευταία του πνοή το 1938. Εδώ θα θαυμάσετε τον μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο, τα αμύθητης αξίας χαλιά και τους πίνακες, τα μοναδικά αντικείμενα που κοσμούν τις αίθουσες και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε όλες τις αίθουσες του παλατιού. Στο σύνολο 23, μοιρασμένες σε δύο ορόφους, οι οποίοι χωρίζουν από μια καταπληκτική σκάλα. Μην παραλείψετε να βγάλετε φωτογραφίες στους εξωτερικούς χώρους μόνο του παλατιού και συγκεκριμένα στην έξοδο προς τον Βόσπορο. Στη συνέχεια αναχώρηση για μια εκδρομή / κρουαζιέρα όπου θα γνωρίσουμε από κοντά τα πανέμορφα, ξακουστά Πριγκηπόνησα, τη Χάλκη και την Πρίγκηπο, καταπράσινες κηλίδες που στολίζουν τα νερά του κόλπου. Λίγα λεπτά αφού ξεκινήσει το πλοίο, στ’ αριστερά μας θα συναντήσουμε το πανέμορφο κτήριο του σταθμού, το οποίο όλοι έχουμε δει στην «Πολίτικη Κουζίνα». Μην παραλείψετε να το βγάλετε μια φωτογραφία! Πρώτη μας στάση, η Χάλκη όπου θα επισκεφθούμε την πολυσυζητημένη Θεολογική Σχολή. Με προσωπικά έξοδα, θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε στον λόφο που βρίσκεται η Σχολή. Καθίστε στα θρανία, νιώστε πάλι μαθητές και ακούστε την ιστορία αυτής της σχολής… Μετά την Χάλκη, θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία όπου θα γευματίσουμε και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Το βράδυ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ αλλά και να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα κέντρα με χορό της κοιλιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 4η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – Βυζαντινές Εκκλησίες – Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
Πρωινό και σήμερα θα ξεναγηθούμε στις σημαντικότερες Βυζαντινές εκκλησίες της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη, το Επταπύργιο και θα μεταφερθούμε στο Μπαλουκλί. Αφού δούμε την περίφημη αυτή εκκλησία και θαυμάσουμε τα ψάρια της Ζωοδόχου Πηγής, συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών, η οποία μνημονεύεται συχνά στα συναξάρια, εκεί όπου κατά τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εκκλησιάζονταν ο βασιλιάς και οι αυλικοί. Στην εκκλησία αυτή εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Το ταξίδι μας συνεχίζεται με την περίφημη Μονή της Χώρας με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος θα μεταφερθούμε στην Αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση

5η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο μέχρι να αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.
Τη προσφορά κάνει η Pyramistravel! Για να κάνετε κράτηση δείτε ΕΔΩ!
- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ