LA DURÉE

Η ιστορία των θρυλικών σε όλο τον κόσμο macaron του Ladurée ξεκινά στα μέσα του 20ού αι., όταν ο ξάδελφος του ιδιοκτήτη, ο Pierre Desfontaines, είχε την ιδέα να κολλήσει μεταξύ τους δύο κομμάτια ψημένης ιταλικής μαρέγκας χρησιμοποιώντας κρέμα γκανάs.

laduree2

Εκτότε η βασική συνταγή παραμένει η ίδια, με μόνη διαφορά ότι πλέον μπορεί κάποιος να βρει στο κατάστημα αμέτρητες γεύσεις και πολλές παραλλαγές της, όπως macaron τριαντάφυλλο, Saint-Ηonoré με φραμπουάζ, macaron μιλφέιγ, με cassis και άλλα πολλά. Το 1993 ήταν άλλη μια καθοριστική χρονιά για το γνωστό ζαχαροπλαστείο αφού ο όμιλος Holder, «σαγηνευμένος» από την αίγλη και την ιστορία του, αποφάσισε να το αγοράσει και να ανοίξει ακόμα περισσότερα καταστήματα τόσο στο Παρίσι όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

laduree1

Δεν είναι τυχαίο που τα γνωστά ζαχαροπλαστεία συνιστούν αξιοθέατα από μόνα τους. Οι ουρές για να βρει ο κόσμος τραπέζι φτάνουν μέχρι το πεζοδρόμιο, ενώ για να αγοράσετε μια σοκολάτα ή ένα πακέτο λαχταριστά macarons πρέπει να περιμένετε εξίσου πολύ.

16-18 Rue Royale, tel. +33 01 42 60 21 79, www.laduree.fr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ