Με πολύ ιδιαίτερο φαγητό, αρχιτεκτονική και φυσικά τοπία, δεν απορεί κανείς που η Ευρώπη είναι η πρώτη ήπειρος στον κόσμο σε επισκέψεις για το 2016. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μεγάλες της πόλεις είναι σχεδόν πάντα γεμάτες τουρίστες.

Πολλές είναι οι χώρες τις Ευρώπης που είναι στις πρώτες επιλογές του ταξιδιωτικού κοινού, ωστόσο υπάρχουν και κάποια μέρη που ενώ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, θα πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε κάποια στιγμή στη ζωή σας.

Ένας Έλληνας μάς μιλάει για την καθημερινότητα στη χώρα που ο βασικός μισθός είναι 4.000 ευρώ!

Ένα από αυτά τα μέρη είναι το μικροκράτος του Αγίου Μαρίνου. Η μεσογειακή χώρα της ιταλικής χερσονήσου είναι ένα από τα μικρότερα κράτη στο κόσμο, με έκταση μόλις 62 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 33.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού, ο Άγιος Μαρίνος είδε λιγότερους τουρίστες από κάθε άλλη χώρα, παρόλο που βρίσκεται στην Ιταλία που είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Χώρα της Ευρώπης

Ο πύργος Guaita.

Χώρα της Ευρώπης

Κοντινή όψη του πύργου Guaita.

 

Διαβάστε ακόμα:
Οι προορισμοί που είναι «ανοιχτοί» σε ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19

Ο Άγιος Μαρίνος είναι από τις παλαιότερες δημοκρατίες του κόσμου, έχει απίστευτα βουνά και 3 μεσαιωνικούς πύργους που είναι χτισμένοι πάνω στις τρεις κορυφές του βουνού Μόντε Τιτάνο. Το βουνό Μόντε Τιτάνο και το ιστορικό κέντρο της πόλης θεωρούνται μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και είναι υπό της προστασία της UNESCO. Η δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου είναι ελεύθερη από τον 13ο αιώνα και φέρει αρχιτεκτονική με ιδιαίτερα ιστορικά στοιχεία, από μονές του 14ου αιώνα έως τους βασιλικούς ρυθμούς του 19ουαιώνα.

Χώρα της Ευρώπης

Το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Χώρα της Ευρώπης

Τα πανέμορφα σοκάκια του κέντρου.

George Clooney και Amal Alamuddin: Αυτή είναι η αγροτική έπαυλη του πιο στιλάτου ζευγαριού του Hollywood!!!

Αν, όμως, δεν είστε λάτρεις της ιστορίας, ο Άγιος Μαρίνος έχει κι άλλα πράγματα να προσφέρει. Λόγω της πολύ κοντινής του θέσης με την Ιταλία, ο Άγιος Μαρίνος είναι ο παράδεισος του φαγητού (κι ας μην είναι ευρέως γνωστό) και έχει το δικό του μοναδικό γαστρονομικό σκηνικό. Το φαγητό του Αγίου Μαρίνου είναι πλούσιο και είναι γνωστό για τα ζυμαρικά και τα πιάτα με κρέας. Δεν πάει πίσω, όμως, και στα γλυκά – με διασημότερο το Torta Tre Monti που σημαίνει «Τούρτα των Τριών Βουνων» – και στα τοπικά κρασιά. Αν επισκεφθείτε το λιλιπούτειο κρατίδιο, μην παραλείψετε να κάνετε και μια βουτιά στις τοπικές παραλίες.

Χώρα της Ευρώπης

Το διάσημο Torta Tre Monti.

Είναι πολύ πιθανό πως ο Άγιος Μαρίνος δεν θα μείνει για πολύ εκτός του ραντάρ… των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών. Γι αυτό, αν θέλετε να τον επισκεφθείτε, βιαστείτε, ώστε να τον απολαύσετε – χωρίς τα πλήθη.

Διαβάστε ακόμα:
Η λίστα με το τοπ 10 των χωρών που επιλέγουν οι ταξιδιωτικοί συντάκτες να επισκεφτούν φέτος

πηγή:spirossoulis.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ