Είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τον καθένα. Ζευγάρια, παρέες, οικογένειες απολαμβάνουν δίπλα στα ήρεμα νερά της στιγμές ρομαντικές, ηρεμίας και χαλάρωσης. H Λίμνη Πλαστήρα δεν έχει εποχή: τον χειμώνα θα σας μαγέψει με τα υπέροχα χιονισμένα τοπία της και, όταν έρχεται η άνοιξη, θα γίνετε μάρτυρες της οργιώδους αναγέννησης της φύσης!

Αντιστοίχως, προσφέρεται και για όσους επιθυμούν να είναι δραστήριοι, να συμμετάσχουν σε εναλακτικά αθλήματα, να κάνουν πεζοπορία, αθλήματα στο νερό και διαδρομές μέσα στην πλούσια βλάστηση. Κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος στην μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα!

Κτισμένη στον Νομό Καρδίτσας, σε υψόμετρο 750 μέτρων, η λίμνη σχηματίστηκε το 1959, με την ολοκλήρωση του φράγματος του ποταμού Ταυρωπού- γι’ αυτό και λέγεται και λίμνη Ταυρωπού. Το όνομά της το πήρε από τον Νικόλαο Πλαστήρα, στον οποίο αποδίδεται η ιδέα για την κατασκευή της.

Διαβάστε ακόμα:  Η Indian Motorcycle ανακοίνωσε το νέο lineup για το 2023

Βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων στον νομό Καρδίτσας και περιβάλλεται από πολλά γραφικά χωριουδάκια γεμάτα με υποδομές για φιλοξενία και διαμονή. Κάποια από αυτά είναι το Νεοχώρι με την καταπληκτική θέα του στη λίμνη, τα Καλύβια Πεζούλας, καθώς και την Νεράιδα, ένα χωριό πνιγμένο κυριολεκτικά στο έλατο.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα παραλίμνια χωριά, να απολαύσετε τις βόλτες σας στις όχθες της και να περιηγηθείτε στην πλούσια φύση της. Επίσης, γευθείτε τα νοστιμότατα εδέσματα της περιοχής και απολαύστε φιλοξενία και θαλπωρή με φόντο ένα από τα πιο όμορφα σημεία της χώρας.

- Advertisement -

Διαβάστε ακόμαΕλάτη-Περτούλι-Νεραϊδοχώρι:Τρία ονειρικά χωριά σε απόσταση αναπνοής από τα Τρίκαλα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ