Λίμνη Ζηρού, Φιλιππιάδα, Ήπειρος

Υπάρχει µία πολύ µικρή λίµνη και σχετικά άγνωστη , που µαζί µε το περιβάλλοντα τοπίο δηµιουργεί µια µαγευτική εικόνα, η Λίµνη Ζηρού.

Βρίσκεται 2 χλµ. δυτικά της επαρχιακής οδού Άρτας – Φιλιππιάδας – Ιωαννίνων απέναντι από την κοινότητα Παντάνασσας Άρτας. Την «µυστική» όµως αυτή λίµνη τη συνοδεύουν… τροµακτικοί θρύλοι καθώς υπάρχει ένας λαϊκός µύθος που εξιστορεί την αντιδικία 2 αδερφών και την τραγική κατάληξη τους, σχετικά µε τη δηµιουργία της λίµνης.

Λίμνη Ζηρού, Φιλιππιάδα

Παρόλο αυτά, πρόκειται για ένα τοπίο απαράµιλλης οµορφιάς, έναν µικρό παράδεισο που περιµετρικά του, θα δείτε πλατάνια, βελανιδιές και λεύκες. Τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειµώνα, η περιοχή είναι µοναδική.

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, θα σας µαγέψουν οι φυσικές οµορφιές που θα δείτε µπροστά σας… Μάλιστα εκτός της λίµνης και των δραστηριότητων µεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα κοντινά σε αυτήν αξιοθέατα όπως οι πηγές του Λούρου µε το µοναδικό γαλαζοπράσινο χρώµα και τη σπάνια διαύγειά των νερών τους, και το Αρχαίο Ρωµαϊκό Υδραγωγείο, ένα θαυµαστό έργο αρχαίας τεχνολογίας.

Μέτσοβο: Χτισμένο αμφιθεατρικά είναι "υπόδειγμα" φυσικής ορεινής ομορφιάς (βίντεο)

Ακολουθήστε μας σε μια μαγευτική βόλτα στις λίμνες της Ελλάδας, στο Icons Travellers που κυκλοφορεί!

Θαυμάστε την ομορφιά του τοπίου, γύρω από την λίμνη Ζηρού, στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ