Από τον Γιώργο Λ.Παπαχατζή ([email protected])

- Advertisement -

Oνομάζεται Nyhavn και κλέβει την παράσταση στην Παλιά Πόλη της Κοπεγχάγη. Ο λόγος για ένα από τα πιο πολυφωτογραφηµένα µέρη και τα σηµαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, την προκυµαία του Nyhavn, του γραφικού καναλιού της Παλιάς Πόλης.

shutterstock_52177897Βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Βασιλικό Θέατρο της Δανίας και χτίστηκε στα χρόνια του βασιλιά Χριστιανού Ε΄, από το 1670 έως το 1673, από Σουηδούς αιχµαλώτους του Δανο-σουηδικού Πολέµου (1658-1660). Τα πολύχρωµα σπίτια, φτιαγµένα από ξύλο, ασβέστη και τούβλα (το παλαιότερο βρίσκεται στο νούµερο 9 και χρονολογείται στο 1661), τα πλείστα εστιατόρια και café bars, τα στενά δαιδαλώδη δροµάκια, τα ξύλινα πλοία που αράζουν εδώ… συνθέτουν ένα παραµύθι, σαν εκείνα που έγραψε ο µεγάλος Δανός παραµυθάς Hans Christian Andersen, ο οποίος µάλιστα έζησε ένα µεγάλο µέρος της ζωής του σε ένα από αυτά τα σπίτια. Η προκυµαία Nyhavn έχει χαρακτηριστεί «λιµάνι πολιτιστικής κληρονοµιάς».

shutterstock_31368547Κάντε like στη σελίδα του ICONS TRAVELLERS στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ:

Από Αθήνα αεροπορικώς µε Air Serbia (www.airserbia.com) µέσω Βελιγραδίου, από €157 µε επιστροφή. Στην Παλιά Πόλη θα µεταφερθείτε µε το µετρό (γραµµές Μ1, Μ2) και θα κατεβείτε στη στάση Kongens Nytorv.

shutterstock_16287631Ανακαλύψτετε και άλλες υπέροχες τοποθεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο Icons Travellers που κυκλοφορεί.

- Advertisement -

Cover_121

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ