Μετακίνηση από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

Μπορεί τα μαγαζιά να ανοίξουν, κατά πάσα πιθανότητα στις 21 Δεκεμβρίου, προκειμένου η οικονομία να πάρει μια ανάσα ενόψει και των γιορτών, ωστόσο για τη μετακίνηση εκτός νομού τα νέα είναι δυσοίωνα.

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για όλους στο πλαίσιο της ανάσχεσης του κορονοϊού, με τους πολίτες να καλούνται να μείνουν στο σπίτι και να κάνουν ρεβεγιόν με τους δικούς τους ανθρώπους.

Αν και στις περισσότερες χώρες τις Ευρώπης αίρονται οι περιορισμοί ενόψει γιορτών, η ημερομηνία «κλειδί» παραμένει για την ώρα η 7η Δεκεμβρίου, ωστόσο όλα δείχνουν πως το lockdown δεν θα αρθεί τότε, αλλά θα πάρει μια μικρή παράταση, ίσως για τις 14 του μήνα.

μετακινήσεις εκτός νομού τα Χριστούγεννα

Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν από το νέο έτος, ενώ όσον αφορά στο λιανεμπόριο ενδέχεται να ανοίξουν τα καταστήματα στις 21 Δεκεμβρίου αλλά υπό προϋποθέσεις, κάτι που την στιγμή αυτή φαντάζει αδύνατον για τα καταστήματα εστίασης.

Εικονικά ταξίδια: Τριπλασιάστηκε η αναζήτησή τους εν μέσω πανδημίας – Οι άνθρωποι συνεχίζουν να ονειρεύονται… ταξίδια!

Η μετακίνηση από νομό σε νομό

Η μετακίνηση από νομό σε νομό δεν πρόκειται να επιτραπεί όπως φαίνεται ούτε τις μέρες των γιορτών. Ο περιορισμός της διασποράς του κορονοϊού είναι ζητούμενο ιδιαίτερα για τις περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο” και μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να εξοικειωνόμαστε με την ιδέα πώς Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα πρέπει να κάνουμε στην πόλη που μένουμε.

Άλλωστε, δεν είναι μόνο το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα που είναι διαφορετικά το 2020, αλλά όλο το έτος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, ώστε να επιδιώξουν να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα σε στενό οικογενειακό κύκλο και χωρίς την πατροπαράδοτη ανταλλαγή επισκέψεων τις ημέρες των γιορτών, για λόγους πανδημίας.

Μουλάτσι Αρκαδίας: Το παραμυθένιο χωριουδάκι που λίγοι το γνωρίζουν - Προστατευόμενος οικισμός

Τι θα ισχύσει Χριστουγέννα και Πρωτοχρονιά

  1. Δε θα γίνεται καμία μετακίνηση από νομό σε νομό
  2. Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα τουριστικά, χειμερινά θέρετρα
  3. Κλειστά θα παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα
χριστούγεννα στο σπίτι με την οικογένεια

Μάλιστα, το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται ότι θα επεκταθεί και στη συνέχεια, χωρίζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε επιδημιολογικές ζώνες. Σίγουρα, πάντως μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες που θα πρέπει να ξεχάσουν φέτος οι Έλληνες είναι οι αποδράσεις σε χειμερινούς προορισμούς.

Έρευνα: Πόσο θα αλλάξει ο ελληνικός τουρισμός μετά τον κορονοϊό;

Ήδη ο τουρισμός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με την πανδημία του κορονοϊού, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα δεδομένα να δείχνουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που οι Έλληνες θα διαχειρίζονται την επόμενη περίοδο τα ταξίδια τους.

ελληνικός τουρισμός ανάκαμψη

Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, ο τουρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να διαφοροποιηθεί τους επόμενους μήνες όσον αφορά στο κλείσιμο δωματίου, στο check-in, στην κράτηση τραπεζιού σε εστιατόριο, στις πτήσεις.

ελληνικός τουρισμός τουρίστες ανάκαμψη

Ποιες θα είναι οι χώρες που θα έχουν ταχύτερη ανάκαμψη στον τουρισμό μετά την πανδημία; Οι 10 πρώτες στη λίστα…

Σύμφωνα με άρθρο της της εφημερίδας Handelsblatt σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί στην μετά κορονοϊό εποχή ο ελληνικός τουρισμός στην Ελλάδα, μια χώρα όπου ο τουρισμός έχει μεγάλη οικονομική σημασία, η απάντηση είναι πολύπλοκη.

Στο μέλλον οι κρατήσεις θα γίνονται διαδικτυακά

Πολλά θα αλλάξουν στον ελληνικό τουρισμό σε μια χώρα που στηρίζεται οικονομικά σε αυτόν, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ανάκαμψη από το 2021, αλλά και πάλι πολύ διαφορετικά από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Παράταση των αεροπορικών οδηγιών για τις πτήσεις εσωτερικού μέχρι 25/01

Ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε), ελπίζει σε σταδιακή ανάκαμψη από το 2021 σε περίπτωση που ξεκινήσουν μαζικοί εμβολιασμοί το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

Χτύπησαν «κόκκινο» οι κρατήσεις ενόψει Χριστουγέννων – Πληρότητες σε 10 δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς παρά το lockdown

Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, η οικονομική ανάκαμψη θα είναι περιορισμένη, καθώς υπολογίζεται ότι του χρόνου ο κλάδος θα καταγράψει μόνο το ήμισυ του τζίρου σε σχέση με το 2019, που ήταν μια χρονιά-ρεκόρ.

ελληνικός τουρισμός νησιά ανάκαμψη

Οι μελλοντικές τάσεις στο ταξίδι

Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, έτσι όπως παρουσιάζεται στο άρθρο, η εξέλιξη διαγράφεται με μεγάλη σαφήνεια, μέσα από πολλές αλλαγές στα ταξίδια. Για παράδειγμα, οι κρατήσεις, το check-in, το κλείσιμο δωματίου και τραπεζιού στο εστιατόριο, όλα θα γίνονται από το τηλέφωνο ή διαδικτυακά.

Επιπλέον, οι επισκέπτες μελλοντικά θα λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τους την σχέση τιμής με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, ενώ θα γίνονται λιγότερες κρατήσεις, αλλά η παραμονή σε έναν τόπο θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, αφού μελλοντικά τα ταξίδια θα γίνουν πιο πολύπλοκα λόγω των μέτρων απόστασης και υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

 

- Advertisement -