Η πανέμορφη αυτή σοφίτα ανήκει στους Catherine Verna Bentley και Louis Hagen Hall. Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν δύο χρόνια και αφού ανακάλυψαν ότι έχουν κοινό ενδιαφέρον την διακόσμηση και την αρχιτεκτονική, ερωτεύτηκαν, έφτιαξαν την εταιρεία Bentley Hagen Hall και μετακόμισαν σε αυτό το υπέροχο διαμέρισμα.

Η σοφίτα μεγέθους 45 τ.μ. βρίσκεται στο Ανατολικό Λονδίνο, είναι φωτεινή και αέρινη και έχει πολλά μυστικά, καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν βρει τρόπους να έχουν ευέλικτα δωμάτια και χώρους αποθήκευσης.

Η καινοτομία ξεκινάει από το χολ το οποίο περνάει μέσα από το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο και οδηγεί στο καθιστικό.

15 πράγματα που αποκλείεται να γνωρίζεις για το Λονδίνο! (photos)

Η τυπική προσέγγιση στις μοντέρνες ανακαινίσεις παλιών χώρων είναι να ψηλώνουν τα ταβάνια όσο το δυνατόν περισσότερο, στην περίπτωση αυτή όμως το ζευγάρι επέλεξε να χαμηλώσει λίγο το ταβάνι στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο λόγος είναι πως όταν τελικά φτάνει κάποιος στο καθιστικό, έχει την αίσθηση του ανοιχτού χώρου. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι δημιουργήθηκε αποθηκευτικός χώρος πάνω από το ταβάνι, ο οποίος είναι προσβάσιμος από το υπνοδωμάτιο.

Η κουζίνα μοιράζεται δύο κοινούς τοίχους με το καθιστικό και είναι ιδιαίτερα διακριτική χάρη στην εντοιχισμένη κατασκευή που κρύβει το ψυγείο. Τα ντουλάπια έχουν επενδυθεί με επεξεργασμένο γυαλί που συμβάλει στην αίσθηση της ελαφρότητας του χώρου, ενώ παράλληλα κρύβει την ακαταστασία. Στην αίσθηση αυτή συμβάλουν και τα ανοιχτά ράφια. Το ροζ, παλ χρώμα των τοίχων της κουζίνας είναι στην πραγματικότητα σοβάς που δεν έχει βαφτεί, αλλά έχει περαστεί με ένα ματ φινίρισμα.

Τα 15 πιο παράξενα ξενοδοχεία όλου του κόσμου! Το 2ο βρίσκεται στην Ελλάδα! (photos)

- Advertisement -

Δίπλα στην κουζίνα υπάρχει μια γωνιά με ράφια. Το χαμηλότερο ράφι σχηματίζει ένα γραφείο που αποτελεί τον χώρο εργασίας του ζευγαριού. Τα Σαββατοκύριακα, συχνά χρησιμοποιείται ως χώρος καλεσμένων. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα δείτε πως αυτός ο χώρος είναι ελαφρώς υπερυψωμένος. Αυτό συμβαίνει γιατί στον ανοιχτό χώρο κρύβεται ένα στρώμα που χρησιμεύει ως το κρεβάτι των καλεσμένων. Υπάρχει επίσης μια κουρτίνα που μπορεί να απομονώσει τον χώρο.

Χαλκιδική: Το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα που βρίσκεται στην Ουρανούπολη και εντυπωσιάζει! (photos)

Από τη σοφίτα αυτή, λοιπόν, δεν λείπει τίποτα: έχει υπνοδωμάτιο, μπάνιο, κουζίνα, καθιστικό, χώρο εργασίας και δωμάτιο καλεσμένων. Είναι μοντέρνα, κομψή, στιλάτη και είναι μόνο… 45 τετραγωνικά!

Το απόλυτο backpack ταξιδιού! Μια αποσκευή που δεν την χρεώνεσαι στο αεροπλάνο! (photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ