Στο Λος Άντζελες βάφουν τους δρόμους τους λευκούς, και οι λόγοι δεν έχουν καμιά σχέση με την αισθητική.Συνεργεία απλώνουν ένα ειδικό υλικό λευκού χρώματος που αντέχει στο οδόστρωμα μέχρι και επτά χρόνια.

Ο λόγος; Στις ζεστές μέρες του χρόνου, που στην Καλιφόρνια είναι πολλές, οι ασφάλτινοι δρόμοι μετατρέπονται σε καυτές νησίδες θερμότητας, απορροφώντας την θερμότητα του ήλιου.

Γλέντια γαλαζοαίματων στην Σύμη!Πριγκίπισσα έσπασε πιάτα σαν Ελληνίδα!

Σέπτον Μαλέτ: Η πιο στοιχειωμένη φυλακή σε όλη τη Βρετανία!

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία της ασφάλτου φτάνει σχεδόν τους 67 βαθμούς κελσίου σε μια ζεστή μέρα με έντονη ηλιοφάνεια. Βάφοντας τους δρόμους λευκούς, η θερμοκρασία του οδοστρώματος πέφτει μέχρι και 15 βάθμους καθώς η ακτινοβολία αντανακλάνεται, μειώνοντας έτσι και τη θερμοκρασία στις γειτονιές γύρω από τους δρόμους.

Μια τεχνική που γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ στην Ελλάδα και ειδικότερα στα νησιά του Αιγαίου όπου τα κατάλευκα σπίτια και τα βαμμένα σοκάκια λειτουργούν αποτρεπτικά στην υπερθέρμανση τους από τον ήλιο.

Το κόστος για κάθε μίλι (1,6 χμ) φτάνει τις 40.000 δολάρια, που σημαίνει πως χρειάζεται να δαπανηθούν εκατομμύρια προκειμένου να βαφτεί ένα μεγάλος μέρος των δρόμων της πόλης.

White streets help keep LA cool

White streets are helping to keep L.A. cool.

Posted by INSIDER design on Tuesday, 12 September 2017

Πηγή:E-Radio.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ